Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

POJEZERJE NAPREDUJE

Na području općine Pojezerje u tijeku je provedba niza projekata

Objavljeno prije

Na području najzapadnije općine na području Dubrovačko-neretvanske županije u Pojezerju, u proteklom razdoblju realizirani su brojni projekti, a mnogi su u fazi realizacije. Zanimljivo je da su postignuti značajni uspjesi unatoč malom proračunu, i činjenici da građani uopće ne plaćaju prirez, a da je vrtić besplatan,  te da Općina nema dugovanja ni financijskih obveza prema drugim subjektima.

Načelnik Borislav Dominiković i Općinsko vijeće uspjeli su valjanim planiranjem i predanim radom, a uz potpore Županije , države i fondova EU, ostvariti kvalitetne rezultate koji pridonose kvalitetnijem životu svih stanovnika i u svim naseljima.

Tako su sva naselja dobila pitku vodu, uređena je javna i štedljiva javna rasvjeta, vodilo se računa o poljskim putovima, građena su igrališta, poboljšana je elektro opskrba, izgrađeni su putovi i uspornici, a od socijalnih programa zaživio je projekt „Zaželi“, organiziraju su javni radovi, Općina skrbi o vrtiću, daje potpore učenicima i studentima, Lovačkom društvu, sportskim udrugama, obnavljaju se sakralni objekti i ostvaruju drugi projekti.

No, čelništvo Općine Pojezerje ne odustaje od nastavka radova . Od većih zahvata valja naglasiti poslove oko osnivanja Poslovne zone, obavljanje nove katastarske izmjere zemljišta na određenim područjima, unapređenje poljoprivrede, razvoj turizma i te priprema za kvalitetnu podjelu državnoga zemljišta. Naravno, trajne su zadaće odvodnja, izgradnja kanalizacijske mreže, uređenje šumskih prometnica, realizacija projekta „Kamene kugle“, stvaranje uvjeta za zapošljavanje i povratak ljudi.

Trenutačno su aktualni  radovi na dogradnji rasvjete u naselju Otrić Seoci (Klačina-crkva sv.Nikole), sanacija i uređenje nerazvrstanih poljskih putova, započeli su radovi na uređenju malonogometnog igrališta kod Osnovne škole i na zgradi Društvenog doma u Kobiljači. Opremaju se i prostorije u zgradi Općine (kroz mjeru 3.1.1., Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju), uspjeli su na natječaju za program uređenja ogradnog zida i parkirališta na groblju kod crkve sv. Nikole, a do kraja godine bit će obnovljen Društveni dom u Pozloj Gori, te u vrlo brzo i Malom Prologu.

Sve to govori da je čelništvo općine Pojezerje uspješno radilo, ali i trasiralo nove razvojne planove kako bi se poboljšali uvjeti života i omogućilo zapošljavanje i povratak ljudi.

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Gradonačelnik Dalibor Milan s ponosom se obratio se građanima

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan obratio se građanima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Drage sugrađanke i sugrađani, s ponosom obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine kada je Hrvatska vojska u vojno-redarstvenoj operaciji ‘Oluja’ oslobodila najveći dio područja okupiranoga u velikosrpskoj agresiji na našu Domovinu te ostvarila pobjedu u Domovinskome ratu.

Ostatak svijeta pobjedu Hrvatske u ratu protiv nadmoćnoga suparnika možda nije očekivao, ali hrvatski narod u nju nikada nije sumnjao. Vjerovali smo snazi, hrabrosti i ustrajnosti naših branitelja koji su nam pokazali da se u zajedništvu može postići baš sve! Zbog toga i danas, 26 godina poslije Oluje, pamtimo dan u kojem smo postali slobodni te ponos i sreću koju su nam pružili naši branitelji.

Nažalost, dio branitelja žrtvovao je svoje živote za slobodu Domovine. Naša je obveza svakim danom biti potpora njihovim obiteljima i suborcima, pričati mlađim generacijama o žrtvi koju su podnijeli te im pokazivati put zajedništva. Put koji su nama pokazali upravo naši branitelji.

Dragi sugrađani, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije