Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

PROJEKT 'HIPOTERAPIJOM DO OSMIJEHA'

Na Pelješcu održan program terapijskog jahanja, namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom

Objavljeno prije

U sklopu provedbe projekta “Hipoterapijom do osmijeha”, Udruga djeca Pelješca je u suradnji s partnerskim organizacijama UFRTZ Centar Ritam s konjemKonjičkim klubom Grabarije KninRegionalnom agencijom DUNEA održala dvodnevno terapijsko jahanje na Pelješcu.

Terapijsko jahanje namijenjeno je djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a sudjelovali su korisnici s područja Neretve, Korčule, Mljeta, šireg područja Dubrovnika i poluotoka Pelješca.

Događaju su sudjelovali i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, načelnici općina Ston i Janjina Vedran Antunica i Vlatko Mratović, ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine DNŽ Žaklina Marević i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim djelovima prirode DNŽ Marijana Miljas Đuračić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Svrha uspostave projekta je da se uz dovođenje stručnjaka, odnosno hipoterapeuta s njihovim konjima na poluotok Pelješac, omogući djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom pružanje terapija s konjima na području u kojem žive. Projektom je predviđeno održavanje još jednog ciklusa hipoterapija u rujnu 2024. godine.

RENT-A-CAR M 740

Omogućavanje edukacijske rehabilitacije najranjivijim skupinama i njihovo uključivanje u društveni život, doprinos poboljšanju kvalitete života na poluotoku, upoznavanje s hipoterapijom kao vrstom edukacijske rehabilitacije te podizanje svijesti roditelja i javnosti o djeci s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom najvažniji su ciljevi ovog projekta.

Projekt “Hipoterapijom do osmijeha” započeo je 1.5.2024. i trajat će do 31.10.2024., a sufinanciran je u iznosu od 6.964,00 € sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u sklopu Javnog poziva za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024. godini.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije