Ostanimo u kontaktu

GRANIČNA KONTROLA

Na Bijači uhićen terorist

Objavljeno prije

MGP Nova Sela

Granična policije BiH uhvatila je u petak popodne na izlazu iz Hrvatske državljanina Njemačke kojega potražuje Interpol Turske zbog sudjelovanja u ubojstvu i terorizmu.

Njemački državljanin M. N. pokušao je oko 17 sati granicu BiH prijeći na graničnome prijelazu Bijača koji se nalazi između Metkovića i Ljubuškog.

Zadržan je nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za 42-godišnjakom turski Interpol raspisao tjeralicu. Njega se tereti za ubojstvo te za “članstvo u terorističkoj organizaciji”.

Uhićeni njemački državljanin je predan Sudu BiH koji će odlučiti hoće li biti izručen Turskoj, prenosi dubrovniknet.hr.

POLICIJA UPOZORAVA!

Tijekom posljednja dva dana na području naše županije evidentirano je čak pet požara

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tijekom posljednja dva dana, odnosno 27. i 28. srpnja na području Dubrovačko-neretvanske županije evidentirano je čak pet požara.

Radi se o požaru u Lovištu u čijem gašenju je sudjelovao 41 vatrogasac i kanader, a u kojem je opožareno oko pet hektara borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog odlaganja žara i pepela iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Drugi požar se dogodio poviše mjesta Gornji Brgat kojeg je gasio također 41 pripadnik vatrogasnih službi, a u kojem je opožarena manja površina borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo tijekom izvođenja građevinskih radova uslijed iskrenja koje je nastalo kidanjem metala brusilicom.

Treći požar se dogodio u ugostiteljskom objektu na području Dubrovnika, a do njega je došlo zbog kvara na električnoj instalaciji.

Četvrti požar se dogodio u Konavlima spaljivanjem osinjaka u prtljažniku starog automobila kada je opožareno i 6 tisuća kvadrata okolnog raslinja.

Posljednji požar se dogodio jučer u mjestu Komarna, a do požara je došlo uslijed rezanja čeličnih elemenata na obližnjem gradilištu.

Četiri o pet navedenih požara su nastala nehajnom ljudskom radnjom dok je peti požar tehničke naravi. Obzirom da bilježimo duži period sparnog i suhog vremena i samim tim veću opasnost od požara pozivamo građane na poseban oprez. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije