Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

BLAGDAN SV. ANTE

Mnoštvo vjernika posjetilo svetište sv. Ante na Dubravici

Objavljeno prije

Blagdan je Sv. Ante Padovanskog i tradicionalno mnoštvo vjernika je hodočastilo u svetište sv. Ante na Dubravici. 

Misu uočnicu sinoć je u svetištu sv. Ante na Dubravici predvodio fra Kristijan Perković, župnik župa Baćina i Plina – Stablina, objavljeno je na stranici Župe sv. Ilije proroka.

Prije toga je bila tradicionalna hodočasnička procesija u 18 sati od metkovske župne crkve sv. Ilije koju je predvodio župnik fra Denis. U procesiji su vjernici izmolili Gospinu krunicu i Krunicu Božanskog milosrđa te molitve za obitelji, mlade, stare, bolesne i nemoćne. Po dolasku u svetište sv. Ante uslijedile su molitve na čast sv. Ante i Zlatna krunica. Za vrijeme sv. mise pjevanje predvodio Veliki bor pod vodstvom fra Denisa. Od 19 sati započela je sv. ispovijed koja je trajala sve do kraja sv. mise, a ispovijedali su fra Marko Pudar, don Mladen Margeta i don Stipe Jerković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Na Dubravici, kod crkve koju su sagradila braća Ivan i Marko Veraja 1882.  godine, okupio je velik broj vjernika koji su uputili svoje molitve i upalili zavjetne svijeće sv. Anti, Svecu svega svijeta.

Jutros u 6 sati održana je i misa zornica koju je predvodio župnik vikar fra Marko Pudar. U 8 sati je sveta misa za hodočasnike i dobročinitelje koju će predvoditi fra Denis Šimunović, a u 18:30  procesija i svečana sv. misa koju predslavi don Stanko Kaćunić, župnik župe Otrić-Stuge. Na Dubravici će biti blagoslov djece, ljiljana i prijevoznih sredstava, a ispovjedi su pola sata prije svake mise. Sveta misa u crkvi sv. Ilije je u 20 sati.

RENT-A-CAR M 740

Više fotografija možete pogledati na stranici Župe sv. Ilije proroka.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije