Ostanimo u kontaktu

PROLJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

Mladi tehničari OŠ Stjepana Radića se prepuni dojmova vratili iz Nacionalnog centra tehničkih aktivnosti u Kraljevici

Objavljeno prije

Učenici OŠ Stjepana Radića sudjelovali su u Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničkih aktivnosti u Kraljevici koja se održavala od 22. travnja do 27. travnja 2019. U programu je sudjelovalo 20 učenika s učiteljima Marinom Nikolić, Igorom Tošićem i Julitom Bakalar. Učenici su pohađali praktične radionice u područjima: modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, automatike, radio komunikacije i fotografije.

Učenici su pod vodstvom iskusnih mentora stjecali kompetencije koje nije moguće steći u redovnoj nastavi. Pored bogatog edukativnog programa koji je vođen na visokom nivou učenicima nije nedostajalo ni druženja kroz različite zabavne i sportske aktivnosti.

Učenicima se izuzetno svidio ovakav način  timskog rada kroz koji su usvojili mnoga znanja na jednostavan i opušten način.

Evo nekoliko dojmova učenika o Proljetnoj školi:

Ena, učenica 6. razreda

Teško mi je odlučiti koja mi je radionica bila najzanimljivija, ali možda ipak radio komunikacija. Bilo je ovo jedno divno iskustvo.

Jure, učenik 5. razreda

Meni je u  Kraljevici bilo odlično. Ono što sam ovdje doživio neću nikada zaboraviti. Najviše mi se svidjela foto radionica jer smo putovali i istraživali mjesta koja nikada prije nisam vidio. Volio bih se ponovo vratiti.

Nika, učenica 5. razreda

Pored jako dobrih voditelja teško mi je odlučiti koja mi se radionica najviše svidjela. Sve radionice su jako lijepe, uspješne i poučne.

Darko, učenik 6. razreda

Posebno mi se svidjela organizacija i svi alati koji se nalaze u NCTK-u. Svi predavači su jako dobri, stručni i duhoviti. Sve mi je bilo odlično, a pogotovo radio komunikacija i fotografija.

Josip, učenik 6. razreda

Jako me razveselio dolazak u Kraljevicu. Sve od zabavnih igara do teških i zanimljivih poslova. Sve smo prošli uz najbolje i najzabavnije profesore na svijetu. Najljepše fotografije uspjeli  smo slikati uz motivirajuću Zlatu i smiješnog Predraga. U čari automatike uveo nas je voditelj Roman. Ivan nas je naučio kako oprezno rukovati strojevima kako se ne bi ozlijedili. I kao šećer na kraju Jelena i Stipe su nas naučili lemiti na tiskanim pločicama.

Josip, učenik 5. razreda

Radionice su bile zanimljive i zabavne, a posebno mi se svidjela radio komunikacija i foto radionica. Radujem se ponovnom dolasku.

Sara, učenica 5. razreda

Najviše su mi se svidjele foto radionica i radio komunikacija. U ovaj kamp vrijedi  doći jer se u njemu može naučiti ono što se u našim školama baš i ne može.

Katja, učenica 5. razreda

Ove radionice su super poučne za djecu jer ima jako puno zabavnih stvari koje smo tek sada naučili te slobodnog vremena u kojem se možemo igrati, zabavljati i odmarati. Meni osobno su najbolje radionice bile modelarstvo  i radio komunikacija. Ovu školu preporučam svima.

Gabriel, učenik 5. razreda

Ovo je bilo jedno od mojih ljepših iskustava. Nemam nikakvih primjedbi. Voditelji radionica su odlični. Super je što se u pauzama možemo igrati. Želio bih doći i slijedeće godine.

Niko, učenik 5. razreda

Dragi voditelji NCTK u Kraljevici,

ovo su najbolje provedeni dani u mom životu. Foto radionica mi se jako svidjela jer smo kroz njih upoznali  dvorce  Frankopana u okolici Kraljevice. Najviše me razveselila izrada majica sa nastavnicom Zlatom. Ovo mjesto je divno i nezaboravno.

Antun, učenik 5. razreda

Meni se ovo iskustvo u Kraljevici jako svidjelo, a pogotovo radionice modelarstvo i radio komunikacija. Kutiju za alat ću pokloniti mami da u njoj drži pribor za pisanje. Radio komunikacija mi se svidjela što smo se natjecali tko će prije pronaći odašiljač. Sretan sam što je moj brat  bio prvi u svojoj grupi koji ga je pronašao.

Frane, učenik 5. razreda

Na prvom mjestu  mi je radio komunikacija, na drugom foto radionica i modelarstvo, a na trećem mjestu mi je automatika.

Izvor: OŠ Stjepana Radića

 

UNATOČ KRIZNIM STANJIMA TURISTA JE SVE VIŠE

U neretvanskom priobalju gotovo da i nema slobodnih kreveta

Objavljeno prije

Autor

Unatoč pandemiji i svim posljedičnim problemima, na području TZ općine Slivno, od Kleka do Blaca, trenutačno boravi 2.800 turista, najviše iz Poljske, BiH, Slovenije i Njemačke.

Do 31.srpnja na tom području ostvareno je 11 246 dolazaka , dok je u istom razdoblju prošle godine bilo 7.000 dolazaka.

Do kraja srpnja zabilježeno je 89 tisuća noćenja , što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 47 posto noćenja više.

U odnosu na 2019 tu godinu to je za 23 posto noćenja manje.

Na području doline Neretve broj turističkih foto-safari izleta je manji nego prethodnih godina, ali zato domaći ljudi svoje proslave obilježavaju na neretvanskim vodotocima.

Inače, na neretvanskom priobalju od Kleka do Zaostroga prema podacima kojima raspolažemo, trenutačno se odmara 15 tisuća turista, ne računajući goste -vikendaše.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije