Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽIVOT S BOGOM

Mladi Magisa Europe na svom proputovanju posjetili ljepote i znamenitosti doline Neretve

Objavljeno prije

Ovoga ljeta Hrvatska je bila domaćin za 400 mladih, sudionika Magisa Europe, koji su na svom osmodnevnom proputovanju bili raspoređeni po grupama, a kroz ljepote i znamenitosti doline Neretve proveli su ih naši volonteri iz Magis teama.

Tako je, u sklopu Magisa, održan eksperiment Walking with Ante Gabrić SJ. Mladi su planinarili na Babinu gomilu, Marin vijenac, hodočastili u Međugorje i Borovce. Također su posjetili rodnu kuću o. Ante, Prirodoslovni muzej Metković, Jamu u Predolcu, Arheološki muzej Narona u Vidu te su se okušali i u vožnji lađom.

– Riječ magis sveti Ignacije koristio je da potakne duše na veću revnost u življenju s Bogom. To je i naša želja: pomoći mladima da odabiru ono što ih više vodi svrsi za koju su stvoreni i da kroz naše aktivnosti dožive i kušaju Božju blizinu. Isusovački pastoral mladih već gotovo dva desetljeća organizira ljetni program za mlade iz cijele Europe, – pojašnjavaju nam.

Europski Magis traje osam dana. Prvih šest dana sudionici su razmješteni po eksperimentima u RH i BiH, dok se zadnja dva dana okupljaju u Splitu na festivalu gdje će razmijeniti iskustva i rasti u zajedništvu s Bogom. Na sam dan svetog Ignacija i povodom završetka 500-te obljetnice njegova obraćenja svi će sudjelovati u misnom slavlju koje će predvoditi nadbiskup u miru msgr. Marin Barišić u Solinu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Udruga Magis u Hrvatskoj je osnovana 2014. godine,  kao reakcija na poplave u Gunji kada je stotinjak mladih provelo ljeto pomažući na poplavljenim područjima. Informacije o projektu možete pratiti na službenoj web stranici te na društvenim mrežama (Facebook & Instagram) i  YouTube kanalu.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije