Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Mladi framaši izveli predstavu ‘Pravilnik za brak‘, autora Gorana Matića

Objavljeno prije

Predstava ‘Pravilnik za brak‘

Sinoć se u Gradskom kulturnom središtu Metković tražilo mjesto više, u izvedbi glumaca amatera Franjevačke mladeži Župe sv. Ilije iz Metkovića održana je predstava ‘Pravilnik za brak‘, autora Gorana Matića.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Predstava se bavi problematikom mladog bračnog para kojem žele svi oko njih držati neka pravila, posebice pojedini članovi obitelji. Mladi Donat i Dora novopečeni su bračni par, on je prije tjedan dana slomio ruku, a ona depresivna zbog nemogućnosti pronalaska posla. Žive u stanu, a bračnu idilu kvari posesivna Livija, majka od Donata koja smatra da ona zna najbolje rješenje za sve probleme, no u prisustvu muža Julia prikazuje se u sasvim drugom izdanju. Mladom bračnom paru društvo krate skupina prijatelja koja ironičnim porukama komentiraju situaciju u kojoj su se našli, a osim njih bračne probleme nanjušilo je i obližnje susjedstvo. Ono angažira Pulju upravitelja zgrade šaljući pisma mladom paru definirajući načine za rješavanje bračnih problema. Pokušavajući spasiti prenapuhanu problematiku bračnog života svoga sina, Livija angažira lažnog bračnog savjetnika Toru. Kad Dora shvati u čemu je poanta Livijine ideje, upušta se u sukob s njom. Situaciju rješava Donat ukazujući majci na njezino posesivno ponašanje i miješanje u njegov brak. Donat obećava Dori kako je Livija shvatila da je pretjerala, te da neće više dozvoljavati da mu drugi kroje bračni pravilnik.

Predstava je satirično humorističnog karaktera, lako prepoznatljiva u svakoj sredini i situaciji, prepunoj dobro poznatih muško-ženskih odnosa u bračnim vodama. Poigravajući se s međugeneracijskim odnosima i situacijama predstava cilja na ukazivanje nekih stereotipnih ponašanja ljudi, te otkriva formulu uspješnog braka čiji temelji moraju biti izgrađeni na međusobnom poštivanju partnera.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ULOGE: Donat: Petar Pavlović; Dora: Matija Matić; Livija: Ana Veraja; Julijo: Ivan Bebić; Maksimilijan: Roko Mijoč; Oton: Filip Rodin; Judita: Bernarda Brnas; Upravitelj Puljo: Nikola Putica; Toro: Ivan Vidović.

Inspicijent: Kristina Mioč; Ton i rasvjeta: Miljenko Družijanić; Autor i redatelj:  Goran Matić.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije