Ostanimo u kontaktu

JERKOVAČKI ADVENT

Mještani Jerkovca još jedno pokazali kako se rade prave fešte

Objavljeno prije

U nedjelju je u organizaciji Udruge lađara Jerkovac i mještana Jerkovca održan Jerkovački Advent koji je ove godine imao i humanitarni predznak.

Možemo reći kao i na svim do sada Jerkovačkim feštama okupilo se mnoštvo posjetitelja, a uz piće i pjesmu zabava je potrajala do dugo u noć.

Nastupili su KUD Metković s neretvanskom Kolendom i Linđom, KUD Marko Markota iz Rogotina, babe Borovčanke, VIS Viatores, Tamburaši s Jerkovca uz svirku DJ-a dok je program vodio Branko Medak.

Udruga lađarica Metkovke su doprinijele ovoj manifestaciji jer su nastavak svoje Važolijade prenijele na Jerkovački Advent.

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Metkoviću počinje Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom

Objavljeno prije

Nakon što je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimacnajavio, prvi tim zdravstvenih djelatnika je obučen a danas je podignut i šator za Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom.

Drive-in sustav testiranja zaraženih počinje od srijede, 8. travnja, a radit će se po sistemu ako imate simptome javljate se svom obiteljskom liječniku koji vas dalje naručuje na testiranje. po dolasku do Drive-in punkta jedna zdravstvena djelatnica uzima osobne podatke s kojima utvrđuje prijavu te podtom druga uzima bris iz nosa. Brisevi se potom stavljaju u stiropol i led i šalju za Zagreb. Najviše dnevno će se uzimati 8-9 uzoraka.

Na pitanje zašto je bilo potrebno toliko čekat na sam početak testiranja, jer građani su prije toga morali ići u Dubrovnik na testiranje, Štimac nam je pojasnio kako je sama obuka zdravstvenih djelatnika bila zahtjevna, al ne u smislu uzimanja uzoraka, nego same zaštite djelatnika. Kako bi se maksimalno zaštitili, zdravstveni djelatnici trebaju po posebnom protokolu pa skoro sat vremena oblačiti i kasnije skidati zaštitnu opremu, kako ne bi došlo do zaraze. Za sad je obučen prvi tim, a cilj je obučiti što više zdravstvenih djelatnika, u slučaju da jednom od njih dođe do propisane samoizolacije kako bi punkt mogao nastaviti dalje sa radom, pojasnio je Štimac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije