Ostanimo u kontaktu
Sveznalica 1200xXXX

PROVOĐENJE EU PROJEKATA

Ministrica Tramišak održala radni sastanak s gradonačelnikom Milanom i načelnicima općina doline Neretve

Objavljeno prije

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u pratnji zamjenice župana Dubrovačko-neretvanske županije Žakline Marević, danas je održala radni sastanak s gradonačelnikom Grada Metkovića Daliborom Milanom, načelnikom Općine Kula Norinska, Nikolom Krstičevićem, načelnikom Općine Pojezerje Borislavom Dominikovićem i načelnicom Općine Zažablje Majom Vrnogom.

Tema sastanka bila su iskustva u provođenju EU projekata na području doline Neretve, njihovoj važnosti za gospodarski i socijalni razvoj jedinica lokalne samouprave te o novim mogućnostima financiranja projekata. Ministrica Tramišak ovom je prilikom pohvalila gradove i općine iz doline Neretve koje su posljednjih godina napravile iskorak u pripremi projektnih dokumentacija, apliciranju i povlačenju sredstava iz europskih fondova.

Na sastanku se razgovaralo i o novom financijskom razdoblju 2021. -2027. godine, te o tome da će tijekom tog razdoblja na znatno lakši način manjim gradovima i općinama biti omogućeno korištenje Europskih sredstava.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

HAPPY CITRUS

OPG Krstičević dvostruki šampion Sajma ziminice

Objavljeno prije

Klaudia Krstičević, sa svojim proizvodima Happy Citrus učinila je iskorak u vođenju ekološkog poljoprivrednog gospodarstva u dolini Neretve. Danas ona svoje mandarine koje plasira na tržište označava poznatim zelenim listićem, oznakom ekoproizvod, što kupcima na području cijele Europske unije jamči da se radi o ekološki uzgojenom voću.

Surađuju sa nizom ekotržnica na području Hrvatske što je i temeljni poticaj za širenje i usavršavanje proizvodnje. Krstičevići proizvode sokove od mandarina, arancine, marmelade i suhe smokve. Sok je čist, prirodan bez dodatka vode, šećera i konzervansa. Proizvode i više vrsta marmelade. Radi se o džemu mandarina s narančom i mandarina sa suhom smokvom te džemu od smokve.

Svoj proizvodni pogon imaju u Poduzetničkom inkubatoru u Pločama gdje planiraju širenje palete proizvoda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OPG Klaudije Krstičević dvostruki je šampion trećeg ocjenjivanja prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla u kategoriji džemovi, marmelade i pekmezi u sklopu 7. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda.

Na sajmu, koji se tijekom vikenda održao na Europskom trgu u Zagrebu, ocijenjeno je 115 uzoraka u devet kategorija te dodjeljeno 107 diploma: 37 zlatnih, 27 strebrne, 32 brončane i 11 priznanja. Po pojedinim kategorijama dodijeljeno je 9 šampionskih odličja.

Klaudija Krstičević iz Krvavca kod Metkovića kaže da OPG imaju od 2003. godine dok se preradom voća u prerađevine i sokove, a uzgajaju najviše mandarine, limune i smokve, bave od 2013. godine. Njihove marmelade koje imaju eko znak su više puta nagrađivane. Sokovi su od eko mandarine bez dodatka konzervansa, šećera i umjetnih sladila.

Piše: Dubrovački vjesnik

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije