Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OBRAZOVANJE

Ministrica Divjak: Prvi scenarij za državnu maturu je lipanj

Za provođenje mature potrebno je dva do tri tjedna, te sve potrebne mjere zaštite u školama. Sve će ovisiti i o odluci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazala je Divjak koja vodi videokonferenciju s EU ministrima

Objavljeno prije

Najveći broj država i dalje nema konačnu odluku, među njima i Hrvatska. Tri, četiri države odlučile su da neće biti mature ili će biti u značajnoj mjeri reducirane, ali to je stvarno manjina. Devet država je odlučilo da će matura biti ili krajem svibnja, tijekom lipnja ili srpnja, a u jednoj državi u kolovozu, kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak prije videokonferencije s euroministrima obrazovanja.

– Mi očekujemo da bismo u prvoj polovici svibnja mogli konkretnije reći koji su to točno datumi, ali za sada je naš prvi scenarij lipanj. Svi dijelimo otprilike iste brige jer i u onim državama koje i jesu odlučile da će to biti primjerice lipanj, ta odluka ovisi o mnogim faktorima koji će se tek vidjeti – istaknula je Divjak, podsjećajući da se odluka ne može donijeti bez mišljenja nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i procjene epidemiologa.

Dodala je da su za provođenje državne mature potrebna su dva do tri tjedna i da će se u školama morati osigurati sve mjere zaštite.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Divjak vodi videokonferenciju s ministrima obrazovanja i znanosti EU-a s kojima će razmijeniti mišljenja o državnoj maturi i nastavi na daljinu. Razgovarat će i o usuglašavanju politika o studiranju u drugim zemljama i osiguranju financijskih sredstava za nastavu na daljinu.

– Ako netko iz Hrvatske želi upisati studij u Austriji ili netko iz Njemačke u Sloveniji da to može učiniti jer moramo dobro usuglasiti naše politike, ali i tražiti sredstva iz EU fondova kako bi ova nastava na daljinu mogla biti izvedena na najbolji mogući način – objasnila je Divjak.

Sveznalica 7400xXpx

Piše: 24satahr

'USKRŠNJI ZEKO DOLAZI U NAŠ GRAD!'

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje u gradskome parku

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje s ‘Uskršnjim zekom’, koje će se održati u subotu, 1. travnja 2023. od 10 sati u Gradskome parku Metković.

– Predstaviti ćemo Vesele pisanice koje su oslikala djeca iz Središnjeg dječjeg vrtića, D.V. Radost, D.V. Leut, D.V. Mali Isus, O.Š. Stjepana Radića, O.Š. don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković i S.Š. Metković.

Pridružit će nam se Uskršnji zeko koji će se s djecom družiti, plesati i tražiti čokoladne pisanice po parku. Dođite i vi!, – poručuju iz TZ Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije