Ostanimo u kontaktu

ČAK JEDANAEST DOBITNIKA IZ DOLINE NERETVE!

Ministarstvo nagradilo 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika

Objavljeno prije

Na međunarodni Dan učitelja, prvi put dodijeljene su novčane nagrade najboljim učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama.

Na temelju novog Pravilnika o nagrađivanju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja imenovalo je povjerenstvo koje je odabralo ukupno 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u 2018./2019. školskoj godini kojima je pripalo deset tisuća kuna bruto.

Svečanost dodjele nagrada upriličena je danas u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a mi donosimo popis nagrađenih iz doline Neretve:

Ivana Bašić iz OŠ Opuzen,

Ana Bebić, Svjetlana Bebić, Antonela Dragobratović i Ljubica Jerković iz Gimnazije Metković,

Marijana Curić i Marina Nikolić iz OŠ Stjepana Radića,

Rosanda Lovrić iz Srednje škole Metković, 

Tina Cvijanovic iz Srednje škole Ploče,

Martina Glučina iz Srednje škole Opuzen i

Petar Nikolić iz Srednje poljoprivredne i tehničke škole.

Također, moramo naglasiti da je u Povjerenstvu bio i jedan Metkovac, profesor u Srednjoj školi Opuzen i Osnovnoj školi Gradac, a radi se o Josipu Jelčiću.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili su kako prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja Ministarstvo želi uvesti sustavno nagrađivanje odgojno-obrazovnih radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Najboljih 510 izabrani su na temelju kriterija poput rada na unaprjeđenju škole i obrazovnog sustava, mentorstva učenicima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, razvoja inovativnih metoda poučavanja, vođenja i sudjelovanja u predavanjima, radionicama i edukacijama, vođenja i mentoriranja online edukacija, objavljivanja stručnih članaka i udžbenika i tako dalje. Kandidate za nagradu mogao je predlagati kolektiv ili su se mogli prijaviti sami. Na popisu je i velik broj prosvjetnih djelatnika iz doline Neretve, čiji je vrijedan rad prepoznalo nadležno povjerenstvo.

Svim nagrađenima, kao i svim prosvjetnim djelatnicima, čestitamo njihov praznik.

Izvor: Slobodna Dalmacija

PETA SEZONA MTKVIZA

U osmom kolu pobjeda ‘Zvončića’, slijede ekipe ‘Smokovo’, ‘Ladno točeno’ i ‘Pjacari’

Objavljeno prije

Kao i obično, i ovaj četvrtak u Ćakuli je bio rezerviran za MTKviz gdje je održano osmo kolo pete sezone kviza.

Pobjeda je pripala ekipi Zvončići sa 770 bodova, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Smokovo sa samo 10 bodova manje. Treće mjesto s po 755 bodova podijelile su ekipe Ladno točeno i Pjacari.

Najbolje ekipe osvojile su nagrade koje su pripremili restorani Narenta, Milano i Ham-ham te vinarija Veraja, a cafe bar Ćakula je jednu ekipu iznenadio pićem.

Sljedeće i posljednje ovogodišnje kolo MTKviza prije božićnih i novogodišnjih blagdana održat će se u petak 13. prosinca s malo ranijim početkom u 18:30. Nakon kviza za sve kvizaše i posjetitelje Ćakule organizatori pripremaju afterparty uz hranu i dobru glazbu kao zaključak još jedne uspješne kvizaške godine.

U galeriju pogledajte poredak te atmosferu s kviza:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije