Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PLOČE

Ministar obrane Krstičević u pratnji župana Dobroslavića, gradonačelnika Ploča i Metkovića i drugih suradnika obišao radove u vojarni ‘Neretva’

Objavljeno prije

ploce-vojarna-neretva-1

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević u pratnji župana Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Ploča Miša Krstičevića i Metkovića Dalibora Milana te ostalih suradnika obišao je danas radove u vojarni Neretva u Pločama.

Ministar Krstičević ovom prilikom je poručio kako mu je drago što se Hrvatska vojska vraća na jug Hrvatske i što će se proslaviti Dan Hrvatske ratne mornarice ovdje u Pločama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Ploče su strateška točka Hrvatske vojske na jugu i buduće gravitacijsko središte Hrvatske ratne mornarice. U Pločama će biti smještena satnija Mornaričko-desantnog pješaštva koja će biti vrlo mobilna i to tako da može intervenirati u vrlo kratkom vremenu u bilo koji prostor južne Hrvatske, ali i cijelog otočja i priobalja. Vojarna će biti tako opremljena da ova nova postrojba može imati brz manevar i intervenciju s mora, a sve u funkciji zaštite sigurnosti hrvatskih građana na ovim prostorima. Vjerujem kako će upravo ova postrojba biti ponos juga Hrvatske – rekao je ministar te dodao kako se upravo na primjeru Ploča može vidjeti važnost sinergije vojske i naroda jer, kako kaže, upravo vojska proizlazi iz naroda i njemu služi. Hrvatska vojska je tako pomogla u uređenju gradske plaže u Pločama, što će, kazao je Krstičević, biti osnovni preduvjet za razvoj turističkog potencijala ovog mjesta.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić konstatirao je da Hrvatska vojska urasta u društvo, odnosno lokalnu zajednicu, i u ovoj prigodi istaknuo kako je zahvalan zbog povratka vojske u Ploče.

– To je dobro i za gospodarski napredak ovoga grada. Zahvaljujem se što je vojska dobila na važnosti, što joj je vraćen dignitet, a dokaz tomu je i Odluka o nabavi višenamjenskog borbenog aviona na kojoj ovom prilikom čestitam. Mi imamo pobjedničkku vojsku i od toga ne smijemo odustati – rekao je župan.

Zbog povratka vojske u Ploče, zadovoljan je i sam gradonačelnik grada Ploče, Mišo Krstičević koji je zahvalio Vladi i ministru Krstičeviću na iskazanoj inicijativi i uloženom naporu za razvoje grada Ploče, ali i ovog djela Hrvatske.

– Hvala Hrvatskoj vojsci koja je u koordinaciji s lokalnom zajednicom uredila plažu u Pločama. Napravili ste za ovaj kraj što je malo tko napravio, prepoznali ste problematiku ovoga grada i pomažete nam u rješavanju istog – rekao je gradonačelnik.

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid kazao je kako je prilikom uređenja plaže u Pločama, u 55 dana koliko su trajali radovi, angažirano dvadesetak vojnika, četiri inženjerijska stroja te dva samoistovarivača.

– Angažman pripadnika Hrvatske vojske u Pločama nedvojben je pokazatelj kako Hrvatska vojska kontinuirano pomaže lokalnoj zajednici. Dio smo ovoga društva i želimo dati svoj doprinos u njegovom razvoju. Hrvatska vojska je moćna u tehničkom i personalnom potencijalu, sa širokim spektrom sposobnosti koji stoje na raspolaganju hrvatskim građanima-  ispričao je Kundid.

Obilasku radova u vojarni Neretva prisustvovala je i državna tajnica ministarstva poljoprivrede Marija Vučković, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Mladen Fuzul i drugi.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije