Ostanimo u kontaktu

300 GODINA ŽUPE

Mimohodom te blagoslovom i spuštanjem svečane zastave niz zvonik započela velika proslava Župe sv. Ilije proroka

Objavljeno prije

Danas, 27. rujna je oglašavanjem zvona crkava na području Župe sv. Ilije proroka Metković simbolično u 17 sati i 19 minuta započela proslava obilježavanja 300 godina Župe.

Proslava je počela na Velikoj rivi gdje su dočekane obje lađarske ekipe sv. Ilije Metković sa svečanom državnom i vatikanskom zastavom, svijećom s likom sv. Ilije te svečanom zastavom s likom sv. Ilije, u čast velikoga jubileja.

Uz pratnju Gradske glazbe Metković svečani mimohod je krenuo do crkve sv. Ilije. Nakon što je župnik fra Ante Bilokapić blagoslovio svijeću i zastave, svečana je zastava spuštena niz zvonik. Uslijedila je sveta misa koju  je predvodio dr.sc. fra Šimun Bilokapić.

Galeriju cijelog događaja donosimo u nastavku:

SVJETSKI DAN JE SVJESNOSTI O AUTIZMU

Kao primjer dobre prakse RA Jerkovac ističe svoju članicu Emu!

Objavljeno prije

U sportskoj selekciji RA Jerkovac Metković svoje mjesto zauzela je jedna prekrasna djevojčica Ema. Ema trenira pod paskom trenerice Martina Nikolić te iz mjeseca u mjesec strelovito napreduje. Na prvim treninzima Ema je vođena za ruku jer drugačije nije mogla izvršavati zadatke. Slikovitim primjerom, velikim zalaganjem trenerice te starijih suigračica, Ema danas sama pretrčava preko klupe, radi koordinacijske ljestvice i vodi loptu što je veliki uspjeh.

Moramo naglasiti da Ema ima veliku podršku svoje obitelji. Njeni roditelji koji su je učlanili prije nepunih pet mjeseci ne kriju oduševljenje:

– Presretni smo, prihvaćena je odlično, s nestrpljenjem čeka svaki trening. Vidi se pomak i u školi, a na tjelesnom je samostalno preskočila kozlić što je u školi bilo veliko otkriće, – ponosno će roditelji

Trenerica Martina ističe da su kod nas sva djeca ista, a na svoj način posebna.

– Nekome treba malo više nekome malo manje vremena. Presretni što je djevojčica poput Eme dio nas, prihvaćena je odlično. Iz dana u dan sve je bolja a pohvale idu i njenoj obitelji koji ju podupiru i vesele se njezinom napretku. Naravno, ne smijem zaboraviti ni ostalu djecu koja su uvijek spremna pomoći bilo Emi ili nekom drugom, – ističe trenerica Nikolić.

Djeci s autizmom je potrebna potpuna ili djelomična integracija, no mi Vas pozivamo, kao društvo i kao ljudska bića, da se i mi djelomično integriramo u njihov svijet. A za to su vam potrebni samo otvoren um i otvoreno srce. #WorldAutismAwarenessDay

RA Jerkovac Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije