Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TAKO SE TO RADI U METKOVIĆU

Milan: ”Umjesto ‘Ledene bajke na Neretvi’, 50 tisuća kn Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, a 70 tisuća kn metkovskim školama”

Objavljeno prije

Protekle dvije godine, u vrijeme Adventa, u našemu gradu uživali smo u manifestaciji “Ledena bajka u Neretvi” u sklopu koje smo imali i klizalište. Ove godine, zbog epidemioloških razloga i zaštite zdravlja svih nas otkazane su brojne manifestacije, pa tako, nažalost, nemamo klizalište!

Sredstva kojima je Grad Metković financirao ovu manifestaciju, odlučili smo prenamijeniti tamo gdje su trenutno potrebnija – metkovskome domu za starije i metkovskim školama.
Tako smo Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković dodijelili 50 tisuća kuna koja su namijenjena za nabavu medicinske opreme, tehničkih pomagala i potrošnog materijala. Zbog ove stavke sam posebno sretan jer na taj način pomažemo i zahvaljujemo djelatnicima Doma, koji svakodnevno pomažu i brinu o najugroženijima u vrijeme pandemije – osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom.

Također, prioritet su nam i mladi, a osim financijskih olakšica poput stipendija i sufinanciranja školskoga pribora i autobusnih karata, želimo sudjelovati i u osiguravanju adekvatnijih uvjeta tijekom njihova obrazovanja, pa smo ostatak sredstava usmjerili prema školama.

Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića dodijelili smo 30 tisuća kn, a namijenjena su za rješavanje sustava oborinske odvodnje na parkiralištu škole, čime će se riješiti dugogodišnji problem!

Također, 40 tisuća kn namijenjeno je Srednjoj školi Metković, a utrošena su na uređenje prostora oko škole, objavio je gradonačelnik Dalibor Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

TUŽNA VIJEST IZ STABLINE

Hrabra Milena Barbir (38) izgubila bitku sa zloćudnom bolešću

Objavljeno prije

Nažalost, nakon duge i teške bolesti preminula je Milena Barbir (38), neustrašiva majka i supruga iz Stabline pokraj Ploča.

Podsjetimo, Milena je u zadnje 3 i pol godine imala četiri teške operacije, na splitskoj Onkologiji primila je 50 doza kemoterapije, a na Radiologiji u Zagrebu više od 30 doza zračenja. Životna borba ove žene-heroja ovog proljeća ušla je u najdramatičniju, odlučujuću fazu, no bolest je nažalost bila jača, javlja Dubrovački vjesnik.

Mileni je za vrijeme trudnoće 2019. godine dijagnosticiran karcinom 4. stupnja, a nakon niza operacija, kemoterapija i zračenja, stanje joj se pogoršalo, jer su se iscrpile sve dostupne regularne metode liječenja.

Preostale su joj samo alternativne metode liječenja onkoloških pacijenata, a u skupljanju sredstava za terapiju usključile su se brojen udruge, tvrtke i pojedinci u velikoj humanitarnoj akciji “Pomozimo Mileni”, koju su organizirali Udruga Lađara Stabline i Mjesni odbor Stablina.

Milenina borba sa zloćudnom bolešću počela je kad je imala 27 godina, baš na rođendan, kada joj je dijagnosticirana multipla skleroza (MS), a nekoliko godina kasnije i opasni tumor. Unatoč hrabroj borbi, MIlena ga nije uspjela pobijediti, a iza nje su ostali neutješni suprug i četverogodišnja kćerkica.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Sprovod Milene Barbir održat će se sutra, u subotu 10. lipnja, s početkom u 17 sati na Gradskom groblju Laniština u Pločama. Obitelj će izraze sućuti primati od 16 sati.

Uredništvo portala Metković News ovom prilikom obitelji izražava iskrenu sućut. Počivala u miru Božjem.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije