Ostanimo u kontaktu

TAKO SE TO RADI U METKOVIĆU

Milan: ”Umjesto ‘Ledene bajke na Neretvi’, 50 tisuća kn Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, a 70 tisuća kn metkovskim školama”

Objavljeno prije

Protekle dvije godine, u vrijeme Adventa, u našemu gradu uživali smo u manifestaciji “Ledena bajka u Neretvi” u sklopu koje smo imali i klizalište. Ove godine, zbog epidemioloških razloga i zaštite zdravlja svih nas otkazane su brojne manifestacije, pa tako, nažalost, nemamo klizalište!

Sredstva kojima je Grad Metković financirao ovu manifestaciju, odlučili smo prenamijeniti tamo gdje su trenutno potrebnija – metkovskome domu za starije i metkovskim školama.
Tako smo Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković dodijelili 50 tisuća kuna koja su namijenjena za nabavu medicinske opreme, tehničkih pomagala i potrošnog materijala. Zbog ove stavke sam posebno sretan jer na taj način pomažemo i zahvaljujemo djelatnicima Doma, koji svakodnevno pomažu i brinu o najugroženijima u vrijeme pandemije – osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom.

Također, prioritet su nam i mladi, a osim financijskih olakšica poput stipendija i sufinanciranja školskoga pribora i autobusnih karata, želimo sudjelovati i u osiguravanju adekvatnijih uvjeta tijekom njihova obrazovanja, pa smo ostatak sredstava usmjerili prema školama.

Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića dodijelili smo 30 tisuća kn, a namijenjena su za rješavanje sustava oborinske odvodnje na parkiralištu škole, čime će se riješiti dugogodišnji problem!

Također, 40 tisuća kn namijenjeno je Srednjoj školi Metković, a utrošena su na uređenje prostora oko škole, objavio je gradonačelnik Dalibor Milan putem svoje fb stranice.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije