Ostanimo u kontaktu

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Milan potpisao ugovor o suradnji na zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosustava rijeke Neretve

Gradonačelnik Dalibor Milan je potpisao Ugovor o Prekograničnoj suradnji na zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosustava rijeke Neretve

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je s predsjednicom Regionalnoga Resursnog centra iz BiH dr. sc. Marlenom Ćukteraš, potpisao Sporazum kojim je postavljen okvir za zajedničke aktivnosti vezane za prekograničnu suradnju na zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosustava rijeke Neretve. Potpisivanju je, u svojstvu stručnog voditelja, nazočio i tajnik Udruge dragovoljaca i veterana sportskih ribolovaca Nebojša Jerković.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti odnosi se na informiranje javnosti o stanju ekosustava rijeke Neretve, kada su u pitanju globalno ugrožene vrste, endemi, ptice, ribe itd. te njihova staništa u Delti Neretve.

Potpisan Ugovor o Prekograničnoj suradnji na zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosustava rijeke Neretve

Naime, pored razvoja obnovljivih izvora energije i gospodarenja otpadom, očuvanje povoljnog stanja slatkovodnog ekosustava rijeke Neretve i njenih pritoka na području grada Metkovića, predstavlja važnu polugu održivog razvoja. Osim što će se ovim Sporazumom povećati razina informiranosti o važnosti zaštite riječnih ekosustava od svih oblika zagađenja s obje strane granice, ovo je i izvrsna prilika za dodatnu promociju delte Neretve u zemlji i inozemstvu.

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Sveto krštenje primilo šesto dijete u obitelji Nikice i Martine Ilić

Objavljeno prije

Na 12. nedjelju kroz godinu Župa sv. Ilije imala je obred krštenja koje je predvodio župnik fra Ante Bilokapić. Sveto krštenje primilo je šesto dijete u obitelji Nikice i Martine Ilić.

“Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.”
Evanđelje po Mateju

Dijete imena Luka, sakramentom krštenja ulazi u veliku Božju obitelj: svetu Crkvu Katoličku, u narod.

Metkovčani, ovo danas je blagoslov za mjesto, župu i Crkvu, domovinu i hrvatski narod.

Bogu zahvaljujemo za dar života i roditelje koji su pokazali otvorenost životu. Molimo za sve obitelji, da ih Bog blagoslovi, pomaže svojom nazočnošću, a djeca budu poslušna i zahvalna roditeljima.
Ovo krštenje je znak da mladi roditelji poput Nikice i Martine još imaju hrabrosti dati život djeci. To na žalost više nije uobičajena stvar da svaka obitelj ima više djece, nego je to iznimka i treba čestitati roditeljima poput vas.

Želimo vam da cijelog života uz vas i vaše anđele bude Božja milost i da vas dragi Bog čuva. Primite naše iskrene čestitke povodom krštenja i pamtite ovaj dan kao jedan od najljepših i najznačajnijih u vašim životima.

M.M. / Metković News

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije