Ostanimo u kontaktu

USTANOVA ZA KULTURU I SPORT

Milan Kapović održao tiskovnu konferenciju povodom kraja mandata kao ravnatelj ustanove

Objavljeno prije

2603_Milan Kapović

Ravnatelj  Ustanove za kulturu i sport Metković, Milan Kapović, danas je povodom kraja svog mandata održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio rad ustanove tijekom protekle četiri godine.

Osvrnuo se na stanje zgrade Gradskog kulturnog središta na početku mandata i na investiciju u obnovu zgrade i opreme, kao što je sanacija pozornice, nabava novog ozvučenja kazaišne dvorane, digitalizacija kina, sanacija ljetne pozornice i kina, nabava novih stolica i saniranje parketa u kazalištu.

Kao najnovija ulaganja u Gradsko kulturno središte u 2018., za koja je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odvojilo  300 tisuća kuna i Grad Metković 200 tisuća kuna,  spomenuo je nabavu kliznih vrata na bočnoj strani pozornice, promjenu ulaznih vrata u galeriji, nabavu potrebne opreme te skoru sanacija pročelja i atrija ljetnog kina.

Kapović je rekao da je, uz manifestacije Metkovsko ljeto i Prosinačke svečanosti, Gradsko kulturno središte, ne računajući 2018., organiziralo održavanje 83 kazališnih predstava, 39 izložaba i 127 koncerata. Logistički je podržano 349 manifesacija, tribina, predstavljanja, radionica i ekukacijskih skupova , a ustanova je osiguravala i prostore za različite probe kojij je po godini u prostoru bilo oko 60 te je Kapović kazao da se nada da će se u 2018. ostvariti svi pripremljeni programi. Osvrnuo se i na pokretanje Kina Pobjeda i, u sklopu njega, i ljetnog kina u kojima se od 2015. održalo 349 projekcija.

Od ulaganja u sport Kapović je istaknuo osvjetljenje pomoćnog terena NK Neretva i igralište ONK Metkovića, ataptaciju i opremanje dviju svlačionica na igralištu ONK Metkovića te je rekao da su osigurana sredstva za dogradnju dviju svlačionica na igralištu NK Neretve.

Milan Kapović se zahvalio svim čelnicima Grada Metkovića skojima je surađivao u protekle četiri godine, kao i ostalim suradnicima i građanima na potpori rada Ustanove za kulturu i sport, te je zaželio sreću svom nasljedniku ili nasljednici.

– Na samom kraju poželio bih svu sreću i uspjeh novom ravantelju, to jest, ravnateljici nadajući se da će ustanova zadržati postignutu razinu kvalitete svojih usluga na radost svih građana Metkovića, ali i gostiju koje nerijetko viđamo na našim događanjima. Isto tako vjerujem da će nastaviti nalaziti nove kontekste, kao i načine kako kultura može prinositi identitetu zajednice u kojoj živimo – kazao je Kapović.

Cijelu tiskovnu konferenciju možete pogledatu na snimku Kina Pobjeda:

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije