Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

PAPIN POSJET SARAJEVU

Metkovski vjernici krenuli u susret Svetom Ocu

Objavljeno prije

Hodočašće Papi Franji u Sarajevo

Devet autobusa vjernika iz Metkovića i okolice točno u ponoć je krenulo iz ulice Andrije Hebranga prema Sarajevu. Hodočasnici su prije puta pregledani od strane policije kako bi nesmetano produžili do Koševa gdje će prisustvovati svečanoj sv. Misi i druženju s poglavarom Katoličke Crkve Papom Franjom.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Naše župe su se pobrinule da svi hodočasnici, njih oko 430, imaju propusnice za stadion Koševo gdje u 10.30 h započinje susret s Papom Franjom. Po nekim informacijama u Sarajevo dolazi oko 800 autobusa, bit će velika gužva, a i sigurnosne mjere su postrožene. Iz tih razloga smo ovako rano krenuli, da budemo sigurni da ćemo se smjestiti na vrijeme kako bi prisustvovali druženju i svečanoj sv. Misi koja započinje u 11 sati. Čak i Zbor iz Opuzena, koji je ovdje, on će pjevati zajedno sa dosad, kažem, jednim od najvećih zborova koji su pjevali Svetom Ocu, prije polaska rekao nam je župnik Župe sv. Nikole don Senko Antunović.

Konvoj od devet autobusa čine, tri autobusa Župe sv. Ilije, tri autobusa Župe sv. Nikole, te po jedan autobus s vjernicima iz župa Gospe Snježne iz Vida i Sv. Stipana iz Opuzena i Slivna Ravna.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

S obzirom na nesnosne vrućine ovih dana našim hodočasnicim želimo ugodne temperature i sretan put.

Papa Franjo u Sarajevu

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije