Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OBRAZOVANJE

Metkovske osnovne škole uputile važne obavijesti za roditelje povodom početka nastave

Objavljeno prije

Metkovske osnovne škole Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića uputile su važne obavijesti za roditelje povodom početka nastave koje je zakazano za 11. svibnja 2020. godine.

S obzirom da se nastava organizira u iznimnim situacijama, roditelji/skrbnici  moći će uputiti dijete u školu samo ako se ispunjaju svi uvjeti prema preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sveznalica 7400xXpx

Mole se roditelji da prije potpisivanja izjave pažljivo pročitaju obavijest na stranici OŠ Stjepana Radića i OŠ don Mihovila Pavlinovića kao i dokumente Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Linkove na obavijesti donosimo u nastavku:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OŠ Stjepana Radića

OŠ don Mihovila Pavlinovića

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije