Ostanimo u kontaktu

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Metkovska jezična gimnazija sedma je najpoželjnija gimnazija u Hrvatskoj

Objavljeno prije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis 20 najpopularnijih gimnazija u Hrvatskoj, a prema tome popisu sedma najpoželjnija gimnazija je jezična gimnazija u Gimnaziji Metković.

Kriterij se računao prema omjeru broja upisnih mjesta i prijava učenika kojima je određeni gimnazijski program bio prvi na listi prioriteta te se tako došlo do popisa 20 najpoželjnijih gimnazija u državi.

Tako je omjer jezične gimnazije u Gimnaziji Metković iznosio 0,71 i Gimnazija  Metković se našla na 7. mjestu. Najpoželjniji gimnazijski program na ovogodišnjim upisima je, prema podacima MZO-a, prirodoslovno-matematička gimnazija I. gimnazije Zagreb. Drugo mjesto na popisu najpoželjnijih gimnazijskih programa zauzela je prirodoslovna gimnazija Prirodoslovne škole Vladimira Preloga i sportski razred tog smjera – poželjnost oba programa je ista. U tablici niže pogledajte cjelokupni popis:

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom niti danas

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzeta 24 uzorka, 22 su negativna, a za 2 se još čekaju rezultati. I danas imamo jednu ozdravljenu osobu, i to iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3125 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je samo jedna osoba te u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije