Ostanimo u kontaktu

GRADSKA UPRAVA

Grad Metković uvodi najnižu vrijednost paušalnog poreza za iznajmljivače

Objavljeno prije

Sukladno Pravilniku Ministarstva financija koji je do sada bio na snazi, propisana visina paušalnog poreza po krevetu je bila u iznosu od 300,00 kuna, a po smještajnoj jedinici u kampu 350,00 kuna. Koeficijent razreda B u koji je Metković pripadao bio je 0,85 iz čega je razvidno da je visina paušalnog poreza do 31.12.2018. godine bila 255,00 kuna po krevetu, odnosno 297,50 kuna po smještajnoj jedinici u kampu.

Ovim prijedlogom Odluke koja je upućena Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje paušalni porez se smanjuje na najnižu moguću zakonski dopuštenu razinu, odnosno na iznos od 150,00 kuna.

Kako bi nastavili s daljnjim poreznim rasterećenjem građana koji ostvaruju dohodak od iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te od organiziranja kampova i ujedno potakli veće ulaganje u turizam na području grada Metkovića predložili smo Gradskom vijeću ovu Odluku.

Podsjetimo, prošle godine smo smanjili Porez na potrošnju za ugostitelje na 1%, – objavio je gradonačelnik Dalibor Milan putem svoje fb stranice.

METKOVSKO LJETO

Večeras predstava ‘Sve o muškarcima’ na Ljetnoj sceni GKS-a

Objavljeno prije

Jeste li spremni saznati baš ‘Sve o muškarcima’? Ekipa Teatra Gavran je spremna za Metković i žele vam otkriti baš ‘Sve o muškarcima’.

Znamo da to ne želite propustiti. Vidimo se u večeras na Ljetnoj sceni GKS-a u 21 sat.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije