Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRADSKA UPRAVA

Grad Metković uvodi najnižu vrijednost paušalnog poreza za iznajmljivače

Objavljeno prije

Sukladno Pravilniku Ministarstva financija koji je do sada bio na snazi, propisana visina paušalnog poreza po krevetu je bila u iznosu od 300,00 kuna, a po smještajnoj jedinici u kampu 350,00 kuna. Koeficijent razreda B u koji je Metković pripadao bio je 0,85 iz čega je razvidno da je visina paušalnog poreza do 31.12.2018. godine bila 255,00 kuna po krevetu, odnosno 297,50 kuna po smještajnoj jedinici u kampu.

Ovim prijedlogom Odluke koja je upućena Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje paušalni porez se smanjuje na najnižu moguću zakonski dopuštenu razinu, odnosno na iznos od 150,00 kuna.

Kako bi nastavili s daljnjim poreznim rasterećenjem građana koji ostvaruju dohodak od iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te od organiziranja kampova i ujedno potakli veće ulaganje u turizam na području grada Metkovića predložili smo Gradskom vijeću ovu Odluku.

Podsjetimo, prošle godine smo smanjili Porez na potrošnju za ugostitelje na 1%, – objavio je gradonačelnik Dalibor Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

IZGRADNJA VODOSPREME VID S DOVODNIM I ODVODNIM CJEVOVODOM

Zbog radova na cjevovodu privremeno se zatvara za promet Ulica Dr. Franje Tuđmana u Vidu

Objavljeno prije

Obaviještavamo stanovnike naselja Vid da će ulica Dr. Franje Tuđmana (od križanja s ulicom Ledene Gospe do križanja s ulicom Markote) biti zatvorena za promet u periodu od 07.02.2023. do 11.02.2023. zbog radova na izgradnji dovodnog cjevovoda, kroz projekt “Izgradnja vodospreme Vid s dovodnim i odvodnim cjevovodom”.

Iz gradskog vodovoda mole stanovnike da koriste alternativne pravce, sukladno priloženoj skici.

U slučaju ranijeg završetka radova, promet će biti ranije normaliziran.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije