Ostanimo u kontaktu

APEL ZA NERETVU

Metković i Čapljina potpisali inicijativu za očuvanje Neretve

Objavljeno prije

123

Gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov, i načelnik Čapljine, Smiljan Vidić, potpisali su „Apel za Neretvu“. Riječ je o inicijativi za očuvanje rijeke Neretve, njezinih pritoka i delte koji su ugroženi zbog projekta „Gornji horizonti“.

U potpisanom Apelu za Neretvu, između ostalog stoji:

„Apeliramo na institucije da zatraže od odgovornih pojedinaca i tvrtki prestanak aktivnosti koje degradiraju prirodu i život lokalnog stanovništva na slivnom području rijeke Neretve“!

„Manjak vode, koji može nastati zbog preusmjeravanja za potrebe proizvodnje električne energije u hidro-energetskom sustavu na Trebišnjici, najviše bi pogodio zaštićena područja kao što je Park prirode Hutovo Blato i deltu Neretve u Republici Hrvatskoj, koji su dom brojnim endemskim i zaštićenim vrstama“, naglasili su Petrov i Vidić!

Prenosi fb stranica Spsimo dolinu Neretve

KONOBA HERCEGOVAC ČAPLJINA

U petak večer hercegovačkih specijaliteta i vina podruma Matić

Objavljeno prije

Ljubitelji dobre kapljice i pravih hercegovačkih specijaliteta, petak na večer rezervirajte za Konobu Hercegovac. Naime, u suradnji sa lokalnom vinarijom Matić ujedinili su snage te će vrhunska gastro umijeća kuhara Saše Dragojevića upariti s vinima iz obližnjeg podruma.

Također, u petak u Čapljinskom restoranu ćete moći i po prvi put probati i dva vina koje vinarija do sad nije imala u ponudi, a to su Trnjak Con Amino i Žilavka Barrique Al Fine.

Degustacija vina je gratis, a samo tu večer sva vina Matić će se točiti po promotivnim cijenama.

Početak prosinačkih svečanosti najbolje je započeti ugodnim društvom uz dobru hranu i rajsku kapljicu!

Rezervacije na broj +387 36 806 849 ili putem Facebook stranice Konoba Hercegovac Čapljina.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije