Ostanimo u kontaktu

ĐIR PO GRADU

Metković – grad na dvije obale

Objavljeno prije

Đir po gradu, Unka - riva

Početak je svibnja mjeseca, miris proljeća, pokošene trave, sigurno su mnogima poziv da svoje slobodno vrijeme provedu u šetnji na otvorenom. Lijepo sređeni gradski park, isprano Šetalište 116. brigade, zabranjeno parkiranje na spomenutom Šetalištu, odlični su potezi Gradske vlasti.

Desna strana grada, sa prekrasno uređenom Hebrangovom ulicom, ako zažmirimo nastavak od podvožnjaka prema Željezničkoj stanici, također ima lijepo, ali ne baš uređeno šetalište na potezu most – veslački dom. Postavljene su kante za otpatke, od kojih su na žalost već neke devastirane,  gradska rasvjeta radi, još par sitnih i ne tako skupih intervencija poboljšalo bi ukupan dojam. Trebalo bi sanirati klupe, malo pokositi travu na rubnicima i eto ga.

I još često pitanje koje nam postavljaju čitatelji, a mi ga u ovo obliku javno prosljeđujemo, zašto nam  ne rade gradske fontane? Fontana na Trgu kralja Tomislava počela “raditi”, a u  gradskom parku na žalost nije. Poboljšala bi vizuru gradskog parka i pridonijela bi još kojem dječjem osmjehu, a povećala bi i osjećaj svježine. Pa eto, možda ovaj članak pomogne.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije