Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

PAVLOVAČA

Metković dobio ispostavu HGSS-a

Objavljeno prije

HGSS Metković

Proteklog vikenda je u Pavlovači svečano otvorena ispostava Hrvatske gorske službe spašavanja u Metkoviću. Riječ je o novoobnovljenome objektu koji će služiti potrebama lokalnoga HGSS-a. Čast otvorenja pripala je gradonačelnici Katarini Ujdur, a u uz nju su otvorenju nazočili ministar pravosuđa Ante Šprlje i bivši saborski zastupnik Mosta Mario Klobučić.

Prostorije HGSS-a sastoje se od dnevne sobe, oružarnice, sanitarnoga čvora i ogromne spavaće sobe u kojoj se može smjestiti veći broj članova HGSS-a, koji bi kao pomoć stigli za elementarnih nepogoda. Na platou uz objekt može se smjestiti veći broj vozila i opreme.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić istaknuo je da je prije samoga otvorenja ispostave stvorena jaka kadrovska osnova koju čine ljudi s najprestižnijim spasilačkim licencama. Stručni kadar uspješno sudjeluje u helikopterskim potragama, radu sa psima, spašavanju na divljim i brzim vodama. Rekao je i to da će objekt i stručni kadar u Metkoviću poslužiti za razvoj neretvanskoga kraja u smislu adventure turizma te da se ne smije zaboraviti velika uloga HGSS-a u snježnom nevremenu 2012. godine i u poplavama 2010. godine. Za kraj je naglasio koliko je metkovska ispostava zaista potrebna i važna za Metković, kao i za šire područje.

Piše/foto: F. Bokan/metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije