Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

ZELENA ČISTKA

Metkovci sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana čišćenja

Objavljeno prije

Zelena čistka, Svjetski dan čiščenja

Danas se u 150 zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava Svjetski dan čišćenja (World CleanUp Day). Obilježavanju se akcijom Zelena čistka priključio i Metković pa se tako danas ispred Hotela Narona okupila skupina ljudi koji su odlučili naš grad učiniti ljepšim i čišćim mjestom.

Akciji su se odazvali djelatnici JVP Metković, Lovačko društvo Muflon, Veslački klub Neretvanski gusar, komunalni redari, djelatnici Čistoće, Metkovića d.o.o., gradskih tvrtki i volonteri. Jutrošnju akciju podržalo je i gradonačelnik Dalibor Milan s pročelnikom Ivicom Popovićem, dok su metkovski osnovnoškolci, srednjoškolci i njihovi nastavnici svoj doprinos dali jučer i počistili lokacije oko svojih škola.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Danas se čistilo na Velikoj i Maloj rivi, uz Šetalište 116. brigade, na šetalištu uz Neretvu na Unki, uz sjevernu strana nasipa te na skretanju s ulice Put Narone iza Opuzenke, uz cestu koja služi kao pristup zemljištima.

Osim u Metkoviću, akcija povodom Svjetskog dana čišćenja danas u organizaciji udruge BIOM provela i uz branu na ušću Neretve te kraj željezničkog mosta u Rogotinu.

Sveznalica 7400xXpx

Cilj današnjih akcija čišćenja je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske i očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu, kao i podići svijest građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu. Hrvatska je šest puta sudjelovala u ovoj velikoj svjetskoj akciji čišćenja te je u njima do sad sudjelovalo ukupno 307 058 volontera iz svih krajeva Lijepe naše.

Rezultati akcija iz cijelog svijeta bit će objavljeni  18. rujna na konferenciji UN-a u New Yorku.

Tekst/foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije