Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

STARA AUTOHTONA SORTA

Metkovac ubrao glavu kupusa tešku 7 kg!

Prije dvije godine, uzgojio je rajčicu u istom vrtu težine 1,6 kg ali je nije slikao.

Objavljeno prije

Foto: Dragan Popović

U njegovom vrtu rastu veliki primjerci povrća. Metkovac Dragan Popović izvukao je glavicu kupusa od 7 kg!

Dragan kaže da je uzgojena u vrtu njegove obiteljske kuće u Metkoviću. Ali to nije prvi put da je plod bio daleko veći od uobičajenog.

– Prije dvije godine, uzgojio je rajčicu u istom vrtu težine 1,6 kg ali je nije slikao. Sorta je bila “Neretvansko čudo”. Dao mi je sjeme i kod mene je narasla 1 kg težine – za Morski.hr je rekao njihov gastro suradnik Marijan Zujić, čiji prijatelj Dragan, kaže, nije navikao na pozornost, pa se ne voli ni fotografirati, ali je ovu glavicu na njegov nagovor ipak poslikao.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

– Futoški kupus nije nikakav GMO nego je vrlo stara autohtona sorta koju Turci opisuju u 16. stoljeću. To je bijela vrsta kupusa, srednje kasna sorta. Koristi se za kuhanje, kiseljenje te svježe nariban za salatu – kazuje Dragan Popović.

Ovaj primjerak, težine 7 kg dovoljan je za nahraniti više ljudi, a mogla bi se od njega napraviti i zimnica, piše Morski.hr.

Sveznalica 7400xXpx

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Knjižnica organizira akciju ‘Svrati u knjižnicu i vrati knjige bez naplate zakasnine’

Objavljeno prije

Gradska knjižnica Metković organizira akciju Svrati u knjižnicu i vrati knjige bez naplate zakasnine u petak, 29. rujna 2023. godine.

Povodom Dana GKM, koji se obilježava 30. rujna, na dan osnivanja Narodne čitaonice u Metkoviću 1873. godine, a u sklopu obilježavanja 150 godina od osnutka Čitaonice i 10 godina u novim prostorima, organizirali smo akciju Svrati i vrati!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije