Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DAN HRZ-a

Metkovac Bruno Bulum izveo prvi samostalni let na Pilatusu

Objavljeno prije

Kadeti 24. naraštaja hrvatskih vojnih pilota izveli su 7. prosinca prve samostalne letove na avionima Pilatus PC-9M u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku. To je važan korak u njihovoj letačkoj karijeri, a prije prvog samostalnog leta četvorica kadeta uspješno su položila ispitne letove pod vodstvom ovlaštenih ispitivača, što je ujedno bila i zadnja provjera spremnosti za samostalnu izvedbu letova na Pilatusu PC-9M.

Svaki su pokret kadeta u zraku kroz tri školska kruga iznad piste u Zemuniku pozorno pratili njihovi nastavnici letenja, koji su im potom uputili i prve čestitke. Voditelj obuke bojnik Nino Perović izrazio je zadovoljstvo što je još jedan naraštaj polaznika potvrdio spremnost za nastavak školovanja, a prvi samostalni letovi pružit će im dodatno samopouzdanje i energiju. “Polaznici su već na temeljnoj obuci na avionu ZLIN 242 L pokazali dobre rezultate, a nastavkom obuke na Pilatusu potvrdili su potencijal koji treba sustavno brusiti do zadnjeg koraka u školovanju,” istaknuo je.

Sveznalica 7400xXpx

Bruno Bulum dolazi iz Metkovića. Istaknuo je kako mu je svako odvajanje od zemlje u kabini aviona neopisivo i motivirajuće: “Samostalni let neponovljiv je osjećaj i iskustvo kojem sam se veselio od prvog dana obuke.”

U nastavku obuke slijedi usvajanje sadržaja iz razdjela osnovnog i naprednog akrobatskog letenja, a na kraju svakog razdjela kadete očekuje novi test polaganja ispitnih letova te provedba samostalnih letova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Piše: Hrvatski vojnik

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Održane radionice ‘Poduzetnik na YouTube-u: Kako privući pažnju?’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije održao je seriju besplatnih predavanja na temu Poduzetnik na YouTube-u: Kako privući pažnju?

Predavanja su održana u Pločama, Veloj Luci te u Dubrovniku. Predavanje organizirano u Veloj Luci održano je u suradnji sa Poduzetničkim inkubatorom Vela Luka.

Sveznalica 7400xXpx

Na predavanjima je Leo Gamboc, snimatelj, editor i manager Youtube kanala Log House polaznicima približio polaznicima:

∞ Koje su mogućnosti YouTube-a?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

∞ Kako zaraditi objavama videa?

∞ Kako funkcionira algoritam i kako mu se prilagoditi?

∞ a sve to, uz konkretne primjere i studiju slučaja uspješnog youtube kanala

Predavanja su organizirana s ciljem poticanja pozitivne poduzetničke klime na području županije, a Centar za poduzetništvo stoji na raspolaganju poduzetnicima vezano za praćenje u procesu razvoja koncepta njihovog poslovanja.

Pozivamo Vas da se prijavite za primanje obavijesti o planiranim radionicama i otvorenim natječajima prijavom na poveznici. Također, na raspolaganju smo za informiranje i savjetovanje putem telefona 020/418-401, maila czp@czp.hr ili osobno na adresi Vukovarska 16, 4.kat.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije