Ostanimo u kontaktu

METKOVSKI TALENTI

Martina Manenica, Matija Mateljak i Mira Knežić dobitnice Rektorove nagrade Zagrebačkog sveučilišta

Objavljeno prije

Jučer, 3. srpnja je rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras dodjelio Rektorove nagrade za postignuća u prethodnoj akademskoj godini.

Među 161 radom nagrađeni su radovi i naših Metkovki Martine Manenice, Matije Mateljak i Mire Knežić.

Njihovi nagrađeni radovi su:

Martina Manenica (Prirodoslovno-matematički fakultet) – Nukleacija novih svežnjeva mikrotubula u diobenom vretenu putem proteinskog kompleksa augmina

Matija Mateljak i Goran Međimurec (Medicinski fakultet) – Povezanost slave i očekivanoga trajanja života 

Mira Knežić (Medicinski fakultet) – Izraženost proteina pentraxin 3 u difuznim karcinomima želuca.

Čestitamo im na ovome velikom uspjehu od srca i želimo još puno uspjeha u njihovom daljnjem radu.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije