Ostanimo u kontaktu

UDRUGA BAŠTINIK

Markica Vuica načelnici općine Zažablje Maji Perleta-Vrnoga uručio primjerak brošure ”Voda iz kamena”

Objavljeno prije

Načelnici Općine Zažablje Maji Perleta Vrnoga jutros je Markica Vuica simbolično uručio primjerak brošure pod naslovom ”Voda iz kamena”, svoj autorski rad, u nakladi Udruge za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve ”Baštinik” iz Metkovića.

Brošura Voda iz kamena je sufinancirana od strane Općine Zažablje kroz ”projekt javnih potreba u području udruga građana za 2020. g.“ i dijelom iz sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2020. g.

Sam naziv brošure sugerira čime se autor želio obratiti čitateljima i na jedan specifičan način predstaviti ove kulturno-povijesne spomenike ljudskih ruku koji su i danas aktualni ne ulazeći u stručne analize. U brošuri prevladava slika koja sama za sebe govori više od bilo kakvih riječi. Činjenica da je ovdje obrađeno jedno malo područje ne umanjuje vrijednost i trud a istovremeno ostavlja mogućnost za jedno opširnije i sustavnije bilježenje ovih spomenika ljudskog truda.

Promocija brošure ”Voda iz kamena” održati će se kad se za to steknu uvjeti, a dotad zainteresirani mogu putem e-maila bastinikn@gmail.com naručiti svoj primjerak.

Markica Vuica
Udruga za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve BAŠTINIK

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije