Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU

Hodočasnici na proputovanju kroz Metković

Objavljeno prije

Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet je hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Cilj je da molitvom i hodom očuvaju temeljne vrijednosti naše Domovine, te da zajedničkim hodom različite generacije upoznaju i promiču moralnu, kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu svoga naroda.

Započelo je u ljeto 2015., kada je od 21. lipnja do 29. kolovoza hodočašće obuhvatilo više od 1500 km od Gunje do Dubrovnika. U ovako objedinjenom zavjetnom hodočašću, izriče se zahvalnost i moli za slobodu, dostojanstvo, vjernost, i napredak našega naroda. Hodočašće je pokrenula katolička mladež zajedno s braniteljima, zajedno okupljeni u Bratovštini Marijanski zavjet za Domovinu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ovogodišnja hodočasnička ruta krenula je 12. lipnja 2016. iz Katedrale u Osijeku, preko Aljmaša, Vukovara, a završava se 25. kolovoza 2016. na Srđu kod Dubrovnika. Cilj je na tom putu spojiti što veći broj  važnijih  svetišta,  preko  Zagreba,  Rijeke,  i  Dalmacijom.  Hodočasnici su jučer pješačili iz Međugorja u Metković gdje su prenoćili. Nekolicina je sinoć sa Veteranima 4.gardijske brigade sudjelovala na Ribarskoj noći u Pločama. Svoje putovanje, na kojem se priključilo i nekoliko naših sugrađana, hodočasnici su jutros nastavili preko Mliništa do Neuma.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije