Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU

Hodočasnici na proputovanju kroz Metković

Objavljeno prije

Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet je hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Cilj je da molitvom i hodom očuvaju temeljne vrijednosti naše Domovine, te da zajedničkim hodom različite generacije upoznaju i promiču moralnu, kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu svoga naroda.

Započelo je u ljeto 2015., kada je od 21. lipnja do 29. kolovoza hodočašće obuhvatilo više od 1500 km od Gunje do Dubrovnika. U ovako objedinjenom zavjetnom hodočašću, izriče se zahvalnost i moli za slobodu, dostojanstvo, vjernost, i napredak našega naroda. Hodočašće je pokrenula katolička mladež zajedno s braniteljima, zajedno okupljeni u Bratovštini Marijanski zavjet za Domovinu.

Ovogodišnja hodočasnička ruta krenula je 12. lipnja 2016. iz Katedrale u Osijeku, preko Aljmaša, Vukovara, a završava se 25. kolovoza 2016. na Srđu kod Dubrovnika. Cilj je na tom putu spojiti što veći broj  važnijih  svetišta,  preko  Zagreba,  Rijeke,  i  Dalmacijom.  Hodočasnici su jučer pješačili iz Međugorja u Metković gdje su prenoćili. Nekolicina je sinoć sa Veteranima 4.gardijske brigade sudjelovala na Ribarskoj noći u Pločama. Svoje putovanje, na kojem se priključilo i nekoliko naših sugrađana, hodočasnici su jutros nastavili preko Mliništa do Neuma.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije