Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

U ČAST POGINULIM VUKOVARSKIM BRANITELJIMA

Mala biciklistička ekspedicija od Mostara do Vukovara za 16 sati

Objavljeno prije

Biciklima do Vukovara

Mala biciklistička ekspedicija stigla je u Vukovar, stazu dugu 375 km, iz Mostara do Grada heroja prevalili su za 16 sati. Na ovaj hrabri pothvat odvažila su se tri biciklista, Mostarci Toni ZorićIvica Radoš te naš Metkovac Josip Kiridžija, a put su bez pauza prevalili točnije za 11:48:35 h aktivne vožnje, s prosječnom brzinom od 31.8km/h. Kako ističu, plan je bio stići u okviru 15 sati, ali jednostavno kvarovi na biciklu, pucanje guma, grčevi u nogama i nesnosne temperature od 41 stupanj su odradile svoje.

Ali o čemu mi ovdje pričamo, za 16 sati stići biciklima od Mostara do Vukovara, po ovim nesnosnim vrućinama, i to za poginule vukovarske branitelje, ekipa veliki respect!

Ovim putem momci se zahvaljuju Ivanu Cvitkoviću koji im je bio pratnja i podrška u automobilu. Mirela Cucak koja ih je pratila do Jablanice, te Ivanu Širiću koji ih je nahranio i napio u Žepču. Također se zahvaljuju Robertu Rapanu i Draženu Buci Kožulu koji su ih srdačno udomaćili u Vukovaru, te svojim prijateljima, koji su im davali najveću podršku tijekom ove male ekspedicije.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije