Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

METKOVSKO AMATERSKO KAZALIŠTE

MAK priprema novu predstavu ‘Gospon lovac’, redatelj Radovan Marčić

Objavljeno prije

Foto: Ana Vučković

Metkovsko amatersko kazalište priprema novu predstavu. Riječ je o adaptaciji predstave “Gospon lovac” francuskog komediografa Georgesa Feydeaua.

MAK-ovci novu predstavu pripremaju pod redateljskom palicom poznatoga hrvatskoga pisca, producenta, kazališnoga i filmskoga redatelja te gastrokritičara Radovana Marčića, a uloge tumače Željka Bulić, Gorki Dumanić, Dado Kozarić, Dino Čolaković, Jure Talajić, Josip Talajić, Jasminka Jasna Vrdoljak i Iva Jerkić.

– Georges Feydeau je klasik žanra koji se zove vodvilj i uvrštavaju ga kao jednoga od najpoznatijih dramskih pisaca u svijetu. Napisao je ogroman broj komada i bio je nevjerojatno popularan na prijelazu stoljeća. Komad koji mi radimo u originalu se zove ‘Gospon lovac’ i imao je premijeru 1893. godine. Komad je igran gotovo u cijelome svijetu, a na repertoaru je bio i u hrvatskim kazalištima više puta. Jedna od najpopularnijih predstava je bila ona Teatra u gostima za koju je i napravljen prijevod i adaptacija, a prema kojoj mi radimo svoju verziju teksta. Verziju prenosimo u metkovski dijalekt, a radnja je smještena u 60-te godine. Komad se bazira na nevjeri, odnosno prevari koja se nigdje ne ostvari. Muževi varaju žene, iz osvete žene varaju muževe, međutim ništa od toga nije izvršeno. Scenografiju priprema Vesna Režić iz Splita, a glazbu Branko Medak, – istaknuo je Marčić.

Radovanu Marčiću ovo nije prva predstava koju priprema s Metkovskim amaterskim kazalištem. Brojni se još uvijek sjećaju predstave ‘Šjor Tomo Brontulalo’ koju je MAK upravo pod njegovom redateljskom palicom izveo 1996. godine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Radio sam tu predstavu 1996. predstavu za MAK, koju oni smatraju vrlo uspješnom. Tada smo radili prilagodbu s dubrovačkoga dijalekta na metkovski, što tada i nije bio veliki zahvat kao ovaj. Računamo da će i ova predstava biti hit. Radimo puno i mislim da smo na dobrom putu. Vježbamo na sceni GKS-a, koje je od 1996. dobilo novi i ljepši izgled i to je jako dobro. Rijetko koji grad ove veličine ima takvu scenu, – kazao je Marčić.

Premijera predstave ‘Gospon lovac’ planirana je za 4. i 6. ožujka, javlja Metkovic.hr

OBNOVA PARKETA I UGRADNJA OBLOGE

Završeni radovi na obnovi Gradske sportske dvorane

Završeni radovi na projektu obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Objavljeno prije

Jučer je održana primopredaja radova projekta obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, sufinanciranoga od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Primopredaji su nazočili načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predstavnici izvođača i nadzora radova te Grada Metkovića.

Ukupan iznos investicije je 64.319,99 eura s PDV-om (484.618,98 kn), a od strane Ministarstva turizma i sporta RH Gradu Metkoviću odobreno je 41.197,16 eura (310.400,00 kn). Ostatak sredstava za realizaciju ovoga projekta Grad je osigurao iz vlastitoga Proračuna.

U sklopu radova obavljeno je temeljito brušenje parketa u tri faze, izvlačenje linija sportskih terena za rukomet, košarku i odbojku, nanošenje odgovarajućih slojeva laka te ugradnja antibakterijske i vatrootporne sigurnosne gumene obloge na zidove kojom se sprječava mogućnost ozljeda svih korisnika Gradske sportske dvorane.

– Riječ je o još jednom projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim želimo osigurati kvalitetnije uvjete za sportaše te potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje sportom! – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije