Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

MAK-ova PREMIJERA ZA 101. OBLJETNICU ROĐENJA OCA ANTE

Predstava ‘Preko reda’ oduševila Metkovce, publika uzvratila dugotrajnim pljeskom

Objavljeno prije

MAK - Premijera predstave 'Preko reda'

U prepunom Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću glumci Metkovskog amaterskog kazališta (MAK) sinoć su premijerno odigrali predstavu Preko reda prema tekstu Gorana Matića uz režiju Jolande Tudor. Predstava je odigrana u sklopu svečanosti obilježavanja Dana Oca Ante Gabrića, a po viđenom može se reći da su naši glumci amateri sa stilom zaključili obilježavanje 101. godišnjice rođenja Oca Ante.

Inače sama predstava je satiričnog karaktera, a pisana je našim izvornim donjoneretvanskim govorom uz ubačenu čavkavštinu i talijanštinu. Glavni fokus predstave je Beatifikacija oca Ante Gabrića. Kongregacija za kauze svetaca šalje brzojav lokalnom župniku u kojem Prefekt ili predstojnik kongregacije izražava želju da posjeti mjesto u kojem je rođen isusovac Gabrić. Pismo župnika nalazi nespremnog zbog odlaska na operaciju, no on angažira remetu Šimu da preuzme organizaciju dočeka te da odredi jednu osobu koja će pozdraviti Prefekta. Šime postaje glavna meta lokalnih moćnika i bahatih vjernika. Svi oni imaju jedan cilj: preko reda doći do titule onoga koji će pozdravit Prefekta.

Publika je bila oduševljena izvedbom MAK-ovaca i vjerujemo da s nestrpljenjem očekuju najavljenu reprizu predstave na koju pozivamo sve one koji nisu uspjeli sinoć pohoditi GKS, bilo zbog nemogućnosti nabavka karte, bilo iz nekog drugog razloga jer ako ne odete propustiti ćete jedan odličan kazališni komad sa još boljim glumcima. Palac gore za Makovce!

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije