Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

PREMIJERA U GKS-u METKOVIĆ

MAK-ovci oduševili izvedbom komedije ‘Da nije ljubavi’

Objavljeno prije

Glumci Metkovskog amaterskog kazališta sinoć su u prepunom GKS-u Metković izveli predstavu Da nije ljubavi. Riječ je o pučkoj komediji bračkoga intelektualca Petra Slovinića, a MAK-ovci je izvode pod redateljskom palicom Radovana Marčića.

– Jako dugo smo radili, vrlo precizno. To je realističan komad i često na takvim izvedbama i profesionalni glumci a i amateri se poskliznu. Jer misle da je to jednostavno, a to je najteže zapravo. Imali smo jednu generalnu probu još prije četiri dana, za selektora Festivala amatera u Vodicama, koja je bila za nijansu opuštenija jer je premijera uvijek malo napeta, trema i tako, ali publika je jako jako dobro reagirala i ja sam sretan što sam opet uspio napraviti, nakon ‘Druga lovca’ koji je sasvim druga vrsta humora, jednu komediju, a ja volim raditi komedije, – rekao je redatelj Marčić te iskoristio priliku da pohvali pomladak MAK-a, sinoć izvrsnu mladu Anu Jerković, kao i Gorana Martinovića koji će mijenjati ulogu sa Dinom Čolakovićem.

Za one koji su propustili premijeru.. nakon izvedbe u Pločama predstava se ponovno vraća na daske GKS-a Metković, a o točnom datumu na vrijeme vas obavijestimo.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Radnja predstave događa se u Metkoviću u vremenu prije Drugoga svjetskoga rata. U komediji s jakim socijalnim nabojem dvoje se mladih voli i želi se vjenčati, no prepreka im je majka potencijalnog mladoženje Iva jer su iz ‘bogate kuće’. Ona ga je namijenila imućnoj, vremešnoj mjesnoj učiteljici glazbe, a nikako ne siromašnoj Lucijeti, odabranici njegova srca. Nakon niza peripetija (fingirana trudnoća, lažno trovanje i smrtna bolest…) sve se stubokom mijenja kad gospođa majka sazna da se Lucijetin bogati stric vraća iz Amerike. K tome smatra da je i za nju, vremešnu udovicu, to šansa za novi brak. Kraj je neminovni happy end.

Uloge su tumačili: Ana Jerković (Lucijeta), Manuela Šiljeg Malezija (Keka, Lucijetina majka), Dino Čolaković / Goran Martinović (Ivo, imućni mladić), Jasminka Vrdoljak (Filomena, Ivina majka), Željka Bulić (Bete, mjesna ćakulona), Dado Kozarić (Rafo, vječni neženja), Toni Krilić Skuša (don Roko), Elza Glućina (Štefanija, časna sestra u župnom dvoru), Rade Vrdoljak (Iko, poštar rodom iz Drinovaca).

RENT-A-CAR M 740

14. RIMSKA NOĆ U NARONI

Doživite duh Narone i život starih Rimljana na antičkom festivalu u Vidu

“Tko je Rimljane upoznao s plesom? Koja je veza plesa i kazališta? Zašto su plesači nosili maske i tko je bio fatalni Mnester? Dođite i saznajte!” – poručuju organizatori

Objavljeno prije

Foto: Jure Zovko photography

Arheološki muzej Narona u suradnji s mještanima Vida i Turističkom zajednicom grada Metkovića organizira 14. Rimsku noć u Naroni. Događaj zamišljen kao jednodnevni antički festival na kojem se nastoji dočarati duh Narone i život starih Rimljana, održat će se u petak, 26. srpnja 2024. od 19:00 sati.

– Svake godine nudimo nove sadržaje, vezane uz temu koja se te godine obrađuje. Tema ovogodišnje Rimske noći je ples.

Tko je Rimljane upoznao s plesom? Koja je veza plesa i kazališta? Zašto su plesači nosili maske i tko je bio fatalni Mnester? Dođite i saznajte! – poručuju organizatori.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Iz programa izdvojeno:

– dječje radionice i igraonice
– nastup
– pričaonica mitova
– plesne radionice
– gladijatorske borbe
– Afroditin ples na štulama
… i još mnogo zanimljivih aktivnosti koje možete pročitati u ovogodišnjem rasporedu!

RENT-A-CAR M 740

Veselimo se Vašem dolasku!

PROGRAM

19:00 – 21:00 RADIONICE I IGRAONICE ZA DJECU
19:00 – 23:00 PREZENTACIJA ANTIČKIH ZANATA
20:00 – 23:00 PREZENTACIJA KLESANJA
19:30 PREDAVANJE IVANE OŽANIĆ ROGULJIĆ
19:30 – 20:00 PLESNA RADIONICA ZA DJECU
20:00 SVEČANO OTVORENJE
20:00 – 21:30 IZRADA RIMSKIH FRIZURA
20:05 NASTUP KUD METKOVIĆ
20:05 – 20:30 PLESNA RADIONICA ZA ODRASLE
20:15 – 20:30 MAD SUN RISES BY VODORIGE FIRESHOW
20:30 – 20:45 NATYA PROJECT FIRESHOW
20:45 – 21:15 AFRODITIN PLES NA ŠTULAMA
21:00 PRIČAONICA MITOVA (MARIJANA CURIĆ)
21:15 DEGUSTACIJA RIMSKE HRANE
21:15- 21:30 NATYA PROJECT FIRESHOW
21:30 – 22:00 AFRODITIN PLES NA ŠTULAMA
22:00 – 23:30 GLADIJATORSKE BORBE, EGZOTIČNI PLES, FIRESHOW
23:30 ZAVRŠNI POZDRAV

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije