Ostanimo u kontaktu

16. SKOKOVI U NERETVU

Luka Vučić pobjednik, Igoru Ercegu i Marku Manenici drugo i treće mjesto

Objavljeno prije

U organizaciji SKU Ispod mosta u subotu su održani 16. Skokovi u Neretvu ispod Lučkog mosta. Natjecanje se održavalo pod budnim okom tima sudaca kojeg su činili: Besim Perdeda, Ruđer Bošković, Željana Musulin, Šime Manenica i Jure Volarević, a voditelj je bio Goran Komazin Meka. 

U prvoj kategoriji skokova za mladež prva tri mjesta su pripala Bepu Kljusuriću, Josipu Proviću i Emanuelu Vidoviću.

U drugoj kategoriji utrke za pršut, pobjedu, odnosno pršut, odnio je Ivan Vučić.

Sljedeća kategorija su bili skokovi sa skakaonice za odrasle, a tu je najuspješniji bio Jure Pavić, a slijedili su ga Josip Daničić i Igor Erceg.

U četvrtoj kategoriji skokovi s mosta pobjeda je pripala Luki Vučiću, dok su drugoplasirani i trećeplasirani bili Igor Erceg i Marko Manenica.

Čestitke pobjednicima, a u galeriji pogledajte atmosferu s natjecanja:

UDRUGA 'NERETVANSKA MLADEŽ'

Izvješće o stanju na tržištu mandarina i aktivnostima Udruge

Objavljeno prije

Udruga ‘Neretvanska mladež’ objavljuje stanje na tržištu mandarine (11.11.2019. – 8.12.2019.) i aktivnosti, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Otkup se odvijao dosta otežano, zbog vremenskih neprilika, velike količine kiše i orkanskih udara juga. Zbog toga smo zatražili pokretanje postupaka i izvida oko proglašenja elementarne nepogode. Do 8.12.2019. nismo dobili odgovor od jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Sa završetkom mjeseca, većina otkupljivača je prestala s otkupom mandarina. Očekivali smo da će se i županovo povjerenstvo za mandarine sastati barem još jedan put, kako bi po uzoru na određivanje službenog početka berbe, odredili i službeni datum završetka berbe. Očekujemo od povjerenstva i analizu berbe 2019. sa smjernicama za sljedeću godinu.

Dana 14.11.2019. godine obavili smo sastanak sa djelatnicima AZTN-a i još jedan put iznijeli poteškoće i probleme sa kojima se susreću proizvođači, a vezano za ZNTP.

Dana 20.11.2019. sudjelovali smo na radionici Svjetske Banke u Dugopolju, kao jedini predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, na temu sektorska analiza Hrvatske poljoprivrede. Ostale očito nije briga za neretvansku poljoprivredu.

Prodaja mandarina se zadnja dva tjedna odvijala na veletržnici u Metkoviću. Cijena mandarina se je kretala u rasponu od 1,30 – 2,20 Kuna.
U periodu 05.12. – 06.12.2019., sudjelovali smo na CroAgro sajmu poljoprivrede i poljoprivredne mehanizacije i opreme. U sklopu sajma na proslavi 10. godišnjice Hrvatske poljoprivredne komore, OPG akademiji na Ekonomskom fakultetu, konferenciji ‘Desetljeće OPG-a i ciljevi održivog razvoja’ i mnoštvo susreta i razgovora sa poljoprivrednim proizvođačima, prodavateljima repromaterijala u poljoprivredi i sl.

S poštovanjem,
mr.sc. Željko Bjeliš, predsjednik

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije