Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

PET MILIJUNA KUNA RAZLOGA

Ljubavna afera djelatnika bila je povod pljačke banke u Metkoviću?

Objavljeno prije

Pronevjeren je novac iz poslovnice RBA u Metkoviću putem nezakonitih transakcija za što se sumnjiči zaposlenike banke.

Kako doznajemo riječ je o troje osumnjičenih, direktoru poslovnice D.B. iz Opuzena te voditeljici poslovnice Z.V. iz Komina i djelatnici A.M. iz Metkovića. Sve troje su, saznajemo, udaljeni sa svojih radnih mjesta nakon što je provedena interna kontrola stanja u trezoru prilikom čega su utvrđene nepravilnosti.

Kontaktirali smo banku u Metkoviću pitavši službenicu možemo li razgovarati s direktorom poslovnice na što su oni odgovorili kako on nije tu. Inače, voditeljica banke, Kominjanka Z. V. je dugogodišnja kolegica direktora metkovske podružnice Raiffeisena. Godinama se prate pa su zajedno radili u Dubrovačkoj banci, kasnije u pravnoj sljednici Nova i OTP banci, da bi na kraju svoju karijeru u bankarskom sektoru vjerojatno završili u austrijskom RBA.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon što je priča u srijedu iscurila u javnost, iz Raiffeisen banke potvrdili su kako je otuđen veći iznos novaca te su kazali kako su podnijeli kaznene prijave protiv osumnjičenih. Riječ o iznosu od pet milijuna kuna.

Prema pisanju pojedinih medija, zaposlenici su uzimali novčane rezerve iz trezora te ulagali u dionice i investicijske fondove. Pronevjera je tempirana između periodičnih vanjskih kontrola trezora nakon što su službenici iz Zagreba uletjeli nenadano. Uletom kontrole u poslovnicu, nastala je opća pomutnja i kaos, a jednom od aktera je pozlilo pa je intervenirala Hitna pomoć.

Zanimljivo je kako su iz RBA, na dan kada se saznalo o pljački, zamolili predstavnike medija za razumijevanje.

“Radi se o sredini u kojoj su stanovnici blisko povezani, te nikako ne bismo voljeli da ova priča u još većoj mjeri ima dodatan negativan utjecaj na obitelji i bliske osobe osumnjičenika”, poručili su.

No, kolanje informacija se ne može zaustaviti posebno ne u manjim sredima gdje se skoro svi međusobno znaju. Naime, prema nekim šuškanjima povod otuđenja novca je ljubavna afera te planirani bijeg iz Hrvatske. Prema drugim izvorima koje je kontaktirao Dubrovački dnevnik, riječ je o izmišljenoj priči koja je rezultirala sukobom između dvije zaposlenice koje se međusobno optužuju pa je jedna izmislila ljubavni aspekt prebacivši tako odgovornost na ovu drugu.

Osim toga, neki izvori špekuliraju da je još nekoliko djelatnika poslovnice u Metkoviću bilo umiješano u pljačku. Kako nam govore sugovornici iz sektora bankarstva, ulazak u trezor od strane ovlaštenih osoba se uvijek odvija u paru, dakle uvijek uz minimalno dvije osobe.

Bankarska afera godine, čiji su glavni akteri očito dobro uigrani djelatnici, je potresla cijelu Neretvu gdje se dogodila milijunska pronevjera u kojoj bi, ako im se dokaže krivnja, osumnjičenici mogli dobiti do 12 godina zatvora.

Autori: Aida Čakić/Nikša Klečak – dubrovackidnevnik.rtl.hr

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

MEĐUNARODNA OPERACIJA

SIPA zapljenila 200 kilograma marihuane u Hercegovini

Objavljeno prije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su otkrili i privremeno oduzeli oko 200 kilograma opojne droge “marihuana” i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva, u međunarodnoj operativnoj akciji pretresa više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja.

Slobode su lišene tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Navedene aktivnosti provode se u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Osobe lišene slobode bit će privedene u prostorije SIPA-e, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada. Nakon toga će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju, biti predani na dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, – priopćila je SIPA.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije