Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

MATICA HRVATSKA I OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Literarni natječaj ‘Perom o Neretvi’

Objavljeno prije

plakat natjecaja-Perom-o neretviOgranak Matice hrvatske Metković u suradnji s Aktivom Hrvatskoga jezika OŠ don Mihovila Pavlinovića objavio je polovinom siječnja 2018. godine poziv osnovnim školama na sudjelovanje u Literarnom natječaju Perom o Neretvi, a povodom 22. travnja, Dana hrvatske knjige.

Pozivani su svi osnovnoškolci i njihovi učitelji-mentori iz doline Neretve da sudjeluju u ovom natječaju kojemu je cilj poticati literarno stvaralaštvo, ali istovremeno i ljubav prema zavičaju i zavičajnoj rijeci.

Pobjednici natječaja bit će obznanjeni uoči Dana hrvatske knjige (22. travnja) koji je utemeljen  radi promicanja knjige koja je u današnje vrijeme marginalizirana i sve više zamijenjena internetom te da bi se potaknula kultura čitanja, autorstvo i izdavaštvo. Zanimljivo je da je 22. travnja 1900. godine utemeljeno Društvo hrvatskih književnika koje djeluje i danas, a dodamo li tome da se 22. travnja obilježava i Dan planeta Zemlje, tema o rijeci koja nas povezuje, sama se nametnula. Želimo učenike više povezati s rijekom i zavičajem te ih potaknuti  da pišu o njoj i svom djetinjstvu uz rijeku.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

 UVJETI  NATJEČAJA Perom o Neretvi

**  U Natječaju mogu sudjelovati učenici 1. – 8. razreda svih osnovnih škola iz doline Neretve.

Sveznalica 7400xXpx

**  Svaka škola može poslati najviše deset radova,  a pojedini učenik može sudjelovati  s  jednim literarnim radom. Radovi ne mogu biti duži od dvije kartice teksta (jedna kartica – 1800 znakova).

** Pored hrvatskoga standardnog jezika, literarni rad može biti pisan zavičajnim govorom, a učenici se mogu predstaviti lirskim, epskim ili dramskim uratkom. Krajnji rok za predaju radova je petak, 13. travnja 2018.

** Radovi se šalju pod zaporkama (kombinacija: riječ + peteroznamenkasti broj) te s naznakom razreda koji učenik pohađa. Također, uz svaki rad potrebno je navesti u posebnoj omotnici: ime i prezime učenika, zaporku i razred; zatim naslov rada; ime i prezime učitelja – mentora  te naziv, adresu, kontakt broj i adresu elektroničke pošte škole.

** Radove škole mogu slati poštanskom službom ili dostaviti osobno na adresu:

Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Ulica Stjepana Radića 1

20350   Metković

s naznakom Za Literarni natječaj Perom o Neretvi

Pozivamo učitelje/ice Hrvatskoga jezika te učitelje/ice razredne nastave iz svih neretvanskih škola da  zajedno sa svojim učenicima sudjeluju u ovom natječaju.

 

ADVENT METKOVIĆ

Mandolinski orkestar KUD-a Metković i gosti iz Imotskog održali koncert tradicijske i moderne glazbe

Objavljeno prije

Ljubitelji tradicijske i moderne glazbe uživali su u koncertu Mandolinskog orkestra KUD-a Metković i njihovih gostiju Mandolinskog orkestra Imotski, koji je sinoć upriličen u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Gosti iz Imotskog, Mandolinski orkestar Imotski je organizator i poznatog Mandolina Imota festivala, na kojem je nedavno Mandolinski orkestar KUD-a Metković osvojio 3. mjesto u A kategoriji mandolinskih orkestara.

Koncert je održan u sklopu manifestacije Advent Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije