Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Kuli Norinskoj i Zažablju odobren projekt za Promociju zdravlja i prevenciju bolesti vrijedan 419 tisuća kuna

Objavljeno prije

Općini Kula Norinska u partnerstvu s Općinom Zažablje odobren je projekt Promocija zdravlja i prevencija bolesti u općinama Kula Norinska i Zažablje, raspisan od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., vrijedan 419.090,00 kuna bespovratnih sredstava.

Kroz period od 12 mjeseci projekt ima za cilj edukaciju stanovništva između 10-19 godina te onih starijih od 50 godina kroz razne radionice i organizirane sportske aktivnosti, s naglaskom na stjecanje navika zdravog ponašanja, pravilne prehrane i vježbanja te podizanje svijesti o važnosti prevencije bolesti krvožilnog sustava. Sama tema potiče socijalizaciju i druženje sudionika te uključivanje u zajednicu.

Stručni zdravstveni djelatnici održat će predavanja i radionice polaznicima na teme: Prevencija bolesti krvožilnog sustava; Štetnosti pušenja i alkohola; Prevencija ovisnosti o pušenju i alkoholu; Važnosti zdrave prehrane i Važnosti fizičke aktivnosti. Za vođenje organiziranih rekreacijskih vježbi angažirat će se voditelj sportskih aktivnosti. Rekreativne aktivnosti će uključivati organizirane pješačke ture za osobe 50+, aerobik i organizirano igranje nogometa ili odbojke za mlađe sudionike.

EU socijalni fond – Učinkoviti ljudski potencijali

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o deset osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola: pet iz Dubrovnika i Metkovića, tri iz Župe dubrovačke i Korčule te dvije iz Konavala i Ploča.

Izliječene su 32 osobe: 12 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, dvije iz Korčule, Ploča i Slivnog, jedna iz Župe dubrovačke i Smokvice te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 709 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 102 720 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 626 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 915 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije