Ostanimo u kontaktu

DRUGI KRUG LOKALNIH IZBORA 2021.

KULA NORINSKA Krstičević pozvao sumještane da u nedjelju podrže župana Nikolu Dobroslavića

Objavljeno prije

Načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević pozvao je svoje sumještane da u nedjelju u drugom krugu lokalnih izbora izađu na izbore i podrže Nikolu Dobroslavića za župana Dubrovačko-neretvanske županije.

Dragi prijatelji, Još jednom vam se želim zahvaliti na vašoj potpori u prvom krugu lokalnih izbora gdje ste me izabrali za načelnika naše Općine te smo osvojili i apsolutnu većinu u Općinskom vijeću.

Pred nama je u nedjelju jednako važan izbor za župana, jer bez suradnje sa županijskom razinom vlasti nema ni realizacije važnih i kvalitetnih projekata naše općine.
Kroz protekle četiri godine zajednički smo ostvarili izvrsne rezultate, a župan Nikola Dobroslavić nam je pomogao sufinancirati:

  • Izgradnju trga i dječjeg igrališta u Krvavcu
  • Sanaciju mjesnog doma i izgradnju dječjeg igrališta u Podrujnici
  • Sanaciju oborinske odvodnje na dijelu naselja Krvavac
  • Izgradnju parkinga pored OŠ Kula Norinska
  • Izgradnju priključka vodoopskrbne mreže poslovne zone Nova Sela
  • Izgradnju vodoopskrbnog sustava Borovci – Nova Sela
  • Nasipanje i uređenje poljskih puteva
  • Osvjetljavanje, sanaciju nogometnog travnjaka i ugradnju sistema za navodnjavanje, uređenje svlačionica, te izgradnju ograde tribina igrališta NK Maestral
  • Pomoć za ogrjev korisnicima zajamčene minimalne naknade
  • Rad svih udruga sa područja naše općine

Također smo potpisali Sporazum o partnerstvu kojim započinje uspostava interpretacijsko-edukacijsko-istraživačkog centra zaštićenih prirodnih vrijednosti doline Neretve, vrijednog 32 milijuna kuna koji uključuje rekonstrukciju i uređenje zgrade Društvenog doma u Novim Selima.

I ono što je najvažnije, odabran je izvođač radova za izgradnju Vatrogasnog doma Kula Norinska vrijednog preko 7 milijuna kn, koji će se financirati kroz EU projekt prekogranične suradnje s Italijom – FIRESPILL.
Izađimo stoga na izbore u nedjelju 30. svibnja kada slavimo Dan državnosti, te zaokružimo 1 za našeg župana Nikolu Dobroslavića, koji je jedini jamac da ćemo sve naše planirane projekte zaista i ostvariti!

 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije