Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

LIKOVNA IZLOŽBA I KONCERT

KUD Metković proslavio 45. rođendan

Objavljeno prije

Foto: Metković.hr

U godini u kojoj Grad Metković slavi 600. obljetnicu od prvoga pisanog spomena, KUD Metković slavi svoj 45. rođendan. Stoga je njihov tradicionalni božićni koncert u GKS-u Metković ove godine bio još posebniji.

Publici u potpuno ispunjenoj dvorani GKS-a, koncertom pod nazivom ‘Neretvanska kolenda’, predstavile su se sve njihove skupine, od najmlađih do najstarijih te Mandolinski orkestar KUD-a. Prisutne je pozdravio predsjednik KUD-a Mato Obrvan, a program je vodila Romana Gabrić.

Prije koncerta, u Galeriji GKS-a otvorena je i likovna izložba ‘Deltom do mora’. Riječ je o radovima koji su nastali 2019., kada je u Metkoviću pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga DNŽ i  Dubrovačke udruge likovnih umjetnika održana likovna kolonija. Bila je to jubilarna 20. likovna kolonija koja je u Hotelu Narona okupila 23 likovna stvaraoca, a koji su tijekom dva dana naslikali četrdesetak radova. Na likovnoj koloniji sudjelovali su umjetnici iz Dubrovnika, Metkovića, Ploča, i drugih dijelova Hrvatske. Svoja djela kroz izložbu tako će izložiti Ante Dragobratović, Anto Violić, Dijana Jurlin, Dragica Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Jure Jovica, Luce Đuraš, Ljerka Bojovski, Maja Kovačević, Marijan Fragić, Marijana Hure, Mirica Dubčić, Mirjana Žuvela, Miroslav Stamatović, Mirsada Mustapić, Mišo Baričević, Nikola Nino Dubčić, Rina Anđelić, Valter Kožul, Velimir Penović, Zlata Lučev Perović i Živko Mustapić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Lijepo vrijeme i pitomi neretvanski krajolik nadahnuo je slikare i preslikao se na mnoga njihova djela. Uz dominantne pejzaže neretvanskog kraja i obale, u radovima dominiraju arhitektura i morski motivi.

ADVENT METKOVIĆ

Koncert Srđana Bulata u Galeriji GKS-a Metković

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Galeriji GKS-a Metković sinoć je gitaristički koncert održao Srđan Bulat.

Srđan Bulat koncertni je umjetnik posebne scenske izražajnosti. Osvojio je najviše nagrade na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru te je svirao kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i dr. Publici u Metkoviću izveo je solistički recital na klasičnoj gitari s programom skladatelja 19. i 20. stoljeća.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održan je uz potporu Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije