Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KUD 'METKOVIĆ' SLAVI SVOJ 45. ROĐENDAN

KUD ‘Metković’ poziva vjernu publiku i sve generacije folkloraša na božićno-novogodišnji koncert ‘Neretvanska kolenda’

Objavljeno prije

KUD “Metković” slavi svoj 45. rođendan, i to u godini u kojoj grad čije ime s ponosom nosimo i predstavljamo na pozornicama u našoj domovini i šire, slavi 600 godina svoga prvog spomena.

Tim povodom održat će se koncert “Neretvanska kolenda” koji će ujedno biti dio njihovog božićno-novogodišnjeg programa i na najljepši mogući način zaokružiti uspješnu folklornu 2022. godinu.

– Sa željom da ovakvih obljetnica bude još mnogo, pozivamo vjernu metkovsku publiku i sve generacije folkloraša koje su svih ovih godina čuvale i prenosile tradiciju našega kraja, pjesmom i plesom. – pozvali su iz KUD-a Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U sklopu koncerta, koji će se održati 17. prosinca u 19,30 sati u GKS-u Metković, sat vremena ranije bit će otvorena likovna izložba slikara čiji su radovi nastali 2019. u našem gradu.

GKS METKOVIĆ

U Metkoviću u subotu gostuje Ansambl narodnih igara SKD Prosvjeta Vukovar

Objavljeno prije

U subotu, 1. travnja na sceni Gradskog kulturnog središta Metković nastupit će Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Vukovar.

Ansambl narodnih igara SKD Prosvjeta (ANI) osnovan je 2001. godine kao Regionalni folklorni ansambl SKD „Prosvjeta“ za područje Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema.

Tijekom svoga rada, s ciljem da se na što kvalitetniji način njeguju, koreografski uobličavaju i obrađuju narodne igre, vodeći strogo računa o njihovom stilu i načinu izvođenja ANI je ostvario velike rezultate. Na osnovu postignutih rezultata, dobre organizacije i predanosti u radu, Glavni odbor SKD „Prosvjeta“ Regionalni folklorni ansambl 2006. godine imenovao je ANSAMBLOM NARODNIH IGARA SKD “Prosvjeta“ sa središtem u Vukovaru i područjem djelovanja na području na kome djeluje i SKD „Prosvjeta“ – područje Republike Hrvatske.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastup u GKS-u Metković počinje u 19,00 sati, a upriličit će se u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije