Ostanimo u kontaktu

FOLKLOR

KUD Metković na 22. Smotri izvornog folklora Karlovačke županije ‘Igra kolo’

Objavljeno prije

Foto - KUD Metković (3)

Članovi KUD-a Metković boravili su 16. i 17. lipnja 2018. u Ogulinu, gdje su kao predstavnici Smotre folklora Na Neretvu misečina pala sudjelovali na 22. Smotri izvornog folklora Karlovačke županije IGRA KOLO.

U subotu KUD Metković predstavio se neretvanskim pjesmama i plesovima u revijalnom dijelu programa, a u nedjelju je sudjelovao u tradicionalnom mimohodu ogulinskim ulicama i glavnom nastupu koji je zbog nepovoljnih vremenskih prilika održan u Sportskoj dvorani umjesto na otvorenoj pozornici u prelijepom ambijentu dvorca Frankopanski Kaštel.

Organizatori i domaćini, Pučko otvoreno učilište Ogulin i KUD Klek potrudili su se da boravak u pitomom gradiću podno planine Klek bude iznimno ugodan. Rodni grad naše poznate spisateljice Ivane Brlić – Mažuranić i takozvani Grad bajki poznat je po brojnim legendama – Đulin grad i Klečke vještice samo su neke od njih s kojima su se članovi KUD-a upoznali ovaj put i kući se vratili sa lijepim dojmovima i nadom da će biti još prilika za upoznavanje ljepota Ogulina i njegovih legendi.

Tekst/Foto: KUD Metković

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije