Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA DOBRA

Kroz projekt ‘Upoznajmo rijeku!’ prikupljani podaci o stanju života u rijeci Matici na Staševici

Objavljeno prije

Udruga DOBRA - Sudionici

Udruga DOBRA je u okviru projekta Upoznajmo rijeku!, financiranog sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa provela ispitivanje fizikalno-kemijskih svojstava te identifikaciju živog svijeta rijeke Matice na Staševici. U projektu su sudjelovali učenici partnerskih organizacija Ivo Dugandžić Mišić iz Komina i fra Ante Gnječa iz Staševice.

Projekt se sastoji od neformalne edukacije djece i mladih o vrijednostima prirodne baštine, okolišnoj problematici, očuvanju voda, kontroli onečišćenja i očuvanju močvarnoga eko sustava na području sliva rijeke Neretve.

Polaznici su pomoću materijala za istraživanje pod vodstvom stručnog tima, voditeljice magistirice kemijskog inženjerstva Anite Vekić i profesorica kemije i biologije Nede Krmić i Jelene Šutić te volontera Udruge DOBRA proveli prve korake prepoznavanja vitalnih znakova života i stanja rijeke. Također su naučili kako evidentirati dobivene rezultate, te kojim institucijama prijaviti eventualna odstupanja.

Do kraja provedbe projekta organizirati će se još jedno mjerenje, nakon čega će se javnosti predstaviti rezultati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije