Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DOBRA

Kroz projekt ‘Upoznajmo rijeku!’ prikupljani podaci o stanju života u rijeci Matici na Staševici

Objavljeno prije

Udruga DOBRA - Sudionici

Udruga DOBRA je u okviru projekta Upoznajmo rijeku!, financiranog sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa provela ispitivanje fizikalno-kemijskih svojstava te identifikaciju živog svijeta rijeke Matice na Staševici. U projektu su sudjelovali učenici partnerskih organizacija Ivo Dugandžić Mišić iz Komina i fra Ante Gnječa iz Staševice.

Projekt se sastoji od neformalne edukacije djece i mladih o vrijednostima prirodne baštine, okolišnoj problematici, očuvanju voda, kontroli onečišćenja i očuvanju močvarnoga eko sustava na području sliva rijeke Neretve.

Polaznici su pomoću materijala za istraživanje pod vodstvom stručnog tima, voditeljice magistirice kemijskog inženjerstva Anite Vekić i profesorica kemije i biologije Nede Krmić i Jelene Šutić te volontera Udruge DOBRA proveli prve korake prepoznavanja vitalnih znakova života i stanja rijeke. Također su naučili kako evidentirati dobivene rezultate, te kojim institucijama prijaviti eventualna odstupanja.

Do kraja provedbe projekta organizirati će se još jedno mjerenje, nakon čega će se javnosti predstaviti rezultati.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije