Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ELVIS SRŠEN IMA NOVI SINGL

‘Kad se najmanje nadaš, svijet se okrene. ‘Do neba‘ je pozitivna, ljubavna pjesma, a posvetio sam je supruzi‘

Kantautor, multiinstrumentalist i glazbeni producent ovim singlom vraća se na pozornicu Zagrebačkog festivala

Objavljeno prije

Neretvanin Elvis Sršen predstavio je novu pjesmu “Do neba“, s kojom peti put stiže na Zagrebački festival, čije će se jubilarno, 70. izdanje održati 17. ožujka 2023.

“Ova pjesma nastala je prije nekoliko godina, ali u engleskoj verziji. U glavi mi je odmah bio tekst na engleskom jeziku koji je lijepo zvučao uz melodiju. Kako sam nastavio stvarati nove pjesme na hrvatskom jeziku, ova je stalno padala na dno hrpe”.

“Do neba” je pjesma koju potpisuje upravo Elvis Sršen, dok je za produkciju zaslužan Marko Mihaljević. Cijela pjesma snimljena je analognom tehnologijom bez virtualnih instrumenata u Sunday i Mikrofon.hr studiju. Za bass dionicu zaslužan je Branko Štrbić, a prateće vokale otpjevala je Antea Žure. Bubnjeve, hammond orgulje, fender rhodes električni klavir, akustičnu i električnu gitaru odsvirao je sam Elvis. Tako je nastala pozitivna ljubavna pjesma posvećena supruzi.

Sveznalica 7400xXpx

“Uslijed korone, svakakve ideje padale su mi na pamet. U međuvremenu sam se preselio u Zagreb, oženio i dobio kćer prije šest mjeseci. Počele su se rađati nove ideje i dobio sam napokon ideju da dovršim ovu pjesmu. Potpuno sam je promijenio u odnosu na prvotnu ideju gdje sam opisao katarzu kroz koju se prolazi kad se događaju loše stvari. Na kraju, kad se najmanje nadaš, svijet se okrene. I tako sam napokon napisao pozitivnu, ljubavnu pjesmu i posvetio je svojoj supruzi. Baš je bilo vrijeme Zagrebačkog festivala, pa sam se pitao zašto se ne prijaviti. I jesam! Žiri ju je prepoznao i hvala im na tome”, kaže glazbenik.

Ovom pjesmom Elvis otvara novo/staro poglavlje u svojoj karijeri. Došao je trenutak kad dalje nastavlja sa svojim pravim imenom: Elvis Sršen, dok NoA odlazi na zasluženi odmor.

“Uz sve te promjene, došao je trenutak da se vratim sebi na tvorničke postavke u svakom smislu. Na neki način, povratak korijenima glazbe koja me oblikovala i povratak imenu Elvis, koje su mi roditelji dali s razlogom i gašenje pseudonima NoA”, govori Elvis.

Pjesma “Do neba” u izdanju izdavačke kuće Tom Tom Music dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi, a premijerno je poslušajte na jubilarnom Zagrebačkom festivalu. (Jutranji.hr)

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Promocija Europskog socijalnog fonda plus’

Objavljeno prije

Na konferenciji „Promocija Europskog socijalnog fonda plus“ koju su otvorili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš predstavljene su mogućnosti iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) koje su na raspolaganju Republici Hrvatskoj u novom proračunskom razdoblju EU. ESF+ glavni je instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Župan Dobroslavić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj podršci u razmjeni informacija u provedbi projekata podržanih EU sredstvima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazio je zadovoljstvo posebnim naglaskom stavljenim na strukovno obrazovanje, što je naša županija prepoznala kroz provedbu projekta Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik, „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”, ukupne je vrijednosti preko 10 milijuna eura. Također, kroz novi program naglasak je stavljen na socijalnu zaštitu te kvalitetne i dostupne socijalne i zdravstvene usluge poput primjera projekta „Josipov dom“ (centar za pomoć žrtvama nasilja), sigurne kuće za žene žrtve nasilja. Župan je pritom spomenuo i niz projekata „Unapređenja usluga u predškolskim ustanovama“ te dugogodišnji projekt „Pomoćnika u nastavi“. Naglasio je važnost uloge Regionalne agencije DUNEA u provedbi navedenih programa kroz pružanje tehničke pomoći u pripremi i prijavi istih. „Mi ćemo kao i dosada pratiti natječaje i prijavljivati se na javne pozive i vjerujemo da će provedba ESF+ programa doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju“ zaključio je izlaganje župan župan Dobroslavić.

Državni tajnik Ivan Vidiš podsjetio je kako je Hrvatska u posljednjoj godini korištenja sredstava iz ESF-a za razdoblje 2014.-2020., kojima je glavni cilj bio stabilizacija tržišta rada te da su na redu prvi javni pozivi i korištenje sredstava iz novog ESF+ fonda. Za sljedeće programsko razdoblje najavio je tri programska cilja za iskorištavanje sredstava iz ESF+, prvi od kojih je dostizanje stope zaposlenosti od 75 posto, drugi je uključivanje 55 posto odraslog stanovništva u proces cjeloživotnog obrazovanja dok je treći smanjenje za više od 300 tisuća građana koji su u riziku od siromaštva, a što će se odraditi u suradnji s drugim mjerama i fondovima.

Sveznalica 7400xXpx

Uz ostale govornike na konferenciji je sudjelovao i zamjenik voditelja jedinice ESF fonda iz Europske komisije Michael Morass, nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Republici Hrvatskoj će u novom sedmogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju 2,27 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda plus za ciljeve podizanja zaposlenosti, cjeloživotnog obrazovanja i smanjenja rizika od siromaštva.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije