Ostanimo u kontaktu

SUSJEDI STEGLI GRANICU

Jutros na posao nisu došli svi koji su morali preći granicu iz BiH u Hrvatsku

Objavljeno prije

Nakon nekoliko nejasnih vijesti koje je u nedjelju uputilo Vijeće ministara BiH, ipak jutros na posao nisu došli svi koji su morali preći granicu iz BiH u Hrvatsku, po odluci Federacije Bosne i Hercegovine da zatvore granicu zbog pandemije koronavirusa.

Kako doznajemo, upravo u tijeku je sjednica na tu temu i svi se nadamo da će se naći rješenje za pogranični pojas kako ne bi nastao kolaps.

Pratite Metković NEWS, više detalja donosimo po novim saznanjima.

RUSKI GIGANT DOLAZI U SUSJEDSTVO

Gazprom preuzima četiri benzinske pumpe OKTAN

Objavljeno prije

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je zaprimilo prijavu koncentracije podnesenu od strane privrednog subjekta ‘G-Petrol d.o.o.’ Sarajevo (GAZPROM), koja se odnosi na preuzimanje četiri benzinske pumpe.

Riječ je o OKTAN benzinskim pumpama u Doljanima i Gabela Polju u čapljinskoj općini te Veljaci u općini Ljubuški i pumpi Grude u istoimenoj općini.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz prijave, će imati učinak na relevantnom tržištu trgovine na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavnicama, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

‘G-Petrol’ je dio ruskog giganta Gazprom koji po vrijednosti među 10 firmi u svijetu a kao energetska kompanija je prva.

Najveci je proizvođač zemnog plina u svijetu, a većinski vlasnik je Ruska federacija.

.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije