Ostanimo u kontaktu

GLAVNA NAGRADA 25 TISUĆA KUNA

Još tri dana traje Božićno-Novogodišnja nagradna igra u Dalmata Jura Shopu, u subotu izvlačenje uz prigodni program, roštilj i točeno pivo

Objavljeno prije

Božicno-Novogodišnja nagradna igra u Dalmata Jura Shopu još je u tijeku…

Dalmata ove godine slavi 25. rodendan, tim povodom glavna nagrada je poklon bon u vrijednosti 25 000 kuna.

Još je malo dana ostalo do izvlačenja dobitnika nagrada koje će se održati u subotu 11. siječnja, stoga požurite i ne propustite priliku da osvojite jednu od 70 vrijednih nagrada, među kojima je televizor i Adria ski vikend za dvoje na Kupresu.

Pravo sudjelovanja imaju svi kupci kupnjom proizvoda u vrijednosti od 100 i više kuna, a igrati se može do samog izvlačenja koje počinje u subotu u 11 sati.

Sretno!

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

U Metkoviću počinje Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom

Objavljeno prije

Nakon što je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimacnajavio, prvi tim zdravstvenih djelatnika je obučen a danas je podignut i šator za Drive-in testiranje zaraženih Covid-19 virusom.

Drive-in sustav testiranja zaraženih počinje od srijede, 8. travnja, a radit će se po sistemu ako imate simptome javljate se svom obiteljskom liječniku koji vas dalje naručuje na testiranje. po dolasku do Drive-in punkta jedna zdravstvena djelatnica uzima osobne podatke s kojima utvrđuje prijavu te podtom druga uzima bris iz nosa. Brisevi se potom stavljaju u stiropol i led i šalju za Zagreb. Najviše dnevno će se uzimati 8-9 uzoraka.

Na pitanje zašto je bilo potrebno toliko čekat na sam početak testiranja, jer građani su prije toga morali ići u Dubrovnik na testiranje, Štimac nam je pojasnio kako je sama obuka zdravstvenih djelatnika bila zahtjevna, al ne u smislu uzimanja uzoraka, nego same zaštite djelatnika. Kako bi se maksimalno zaštitili, zdravstveni djelatnici trebaju po posebnom protokolu pa skoro sat vremena oblačiti i kasnije skidati zaštitnu opremu, kako ne bi došlo do zaraze. Za sad je obučen prvi tim, a cilj je obučiti što više zdravstvenih djelatnika, u slučaju da jednom od njih dođe do propisane samoizolacije kako bi punkt mogao nastaviti dalje sa radom, pojasnio je Štimac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije