Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

SUFINANCIRANJE ŠKOLSKOG PRIBORA, OPREME I RADNIH MATERIJALA

Jednokratna novčana pomoć za osnovnoškolce i srednjoškolce s područja općine Zažablje

Objavljeno prije

Općina Zažablje objavila je Javni poziv za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć za sufinanciranje nabave školskog pribora, opreme i radnog materijala učenicima osnovne škole (od 5. do 8.razreda) i učenicima srednjih škola/gimnazija ( od 1. do 4. razreda) za školsku 2022./2023.godinu.

Donosimo detalje:

 1. Općina Zažablje poziva roditelje/skrbnike učenika osnovnih škola (od 5. do 8. razreda) i srednjih škola/gimnazija ( od 1. do 4. razreda) koji imaju prebivalište na području Općine Zažablje da podnesu zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć za sufinanciranje nabave školskog pribora, oprema i radnog materijala za školsku 2022./2023. godinu.
 2. Predmet Javnog poziva je dodjela jednokratne novčane pomoći za sufinanciranje nabave školskog pribora, opreme i radnog materijala učenicima osnovnih škola ( od 5. do 8. razreda) u iznosu 200,00 kuna te za učenike srednjih škola/gimnazija u iznosu 400,00 kuna za školsku 2022./2023.godinu
 3. Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć za sufinanciranje nabave školskog pribora, opreme i radnog materijala na propisanom obrascu podnosi roditelj/ skrbnik Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Zažablje.
 4. Uz popunjeni zahtjev (vlastoručno potpisan od roditelja/skrbnika) potrebno je priložiti sljedeće:
  • Presliku osobne iskaznice roditelja/skrbnika (obje strane osobne iskaznice)
  • Fiskalni/e račun/e kupnje školskog pribora i radnog materijala (na istom računu mogu se nalaziti školski pribor, oprema i radni materijal za roditelje s više djece, te može biti više računa različitih dobavljača).
  • Presliku tekućeg računa ili žiro računa ili zaštićenog računa na kojem je vidljiv IBAN
 5. Obrazac zahtjeva može se preuzeti na web stranici Općine Zažablje opcina-zazablje.hr i uredu Općine Zažablje.
 6. Zahtjev se podnosi osobnom dostavom u ured Općine Zažablje, Mlinište 24, Mlinište, od ponedjeljka do petka u vremenu od 8:00 do 12:00 sati ili stanjem poštom na adresu: Općina Zažablje, Mlinište 24, 20353 Mlinište ili slanjem na e-mail adresu zazablje@du.t-com.hr skeniranog/slikanog obrasca zahtjeva koji je vlastoručno potpisan i s priloženom potrebnom dokumentacijom.
 7. Javni poziv je otvoren od 5. rujna 2022.godine (ponedjeljak) do 16. rujna 2022. (petak)

DOKUMENTI

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

'VEČERA ZA 10!'

Zoran iz Metkovića oduševio ekipu, dobio samo jednu devetku

Objavljeno prije

Poduzetnik Zoran Jelčić (43) iz Metkovića ugostio je protukandidate u drugom danu ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru osvojio je visokih 39 bodova! Oduševio je ekipu koja mu je redom dijelila desetke, a samo mu je Nikolina dala devet bodova. “Sipa je bila tvrda, desert odličan, a glavno jelo je trebalo dosoliti”, zaključila je Nikolina. Ostalima je sve bilo savršeno. “Sve je bilo daleko od onog što sam očekivao i nadao se, stvarno me večera oduševila”, zaključio je Ljubo.

Pripravu večere započeo je Zoran desertom nazvanim ‘Slatka melodija’. Desert je spravio od finih krema kao što su čokolada, vanilija i lješnjaka. “Previše mi je medeno ovo sve, on meni više liči na pjesnika nego na kuhara”, kroz smijeh je komentirao Ljubo. “Puding od vanilije i lješnjake obožavam, te kombinacije super idu”, dodala je Nina o desertu. Uslijedila je priprava predjela ‘Rižotna harmonija’. “Bit će rižoto od sipe i gambera sigurno”, procijenila je Nikolina. “Rižoto od sipe, to je vrh”, dodao je Ljubo. Za kraj, domaćin je spravio glavno jelo – ‘Ritam mora na otvorenoj vatri’. “Pretpostavljam pečena riba, vjerojatno par vrsta riba”, komentirao je Nedjeljko. “San snova je ovo što je prezentirao na večeru”, zaključio je Ljubo. Radilo se o hobotnici s krumpirima pod pekom.

Nakon što je spravio jela, okrenuo se Zoran pripremi za doček gostiju. Dočekao ih je uz prigodne aperitive – orahovac, borovnicu, višnju, ružovaču i drenovaču. “Bio je nervozniji nego ja”, komentirao je doček domaćina Zoran. “Bio je jako nervozan i u tremi”, dodala je Nikolina. “Aperitiv je bio odličan, tražio sam ružu, ruža mi se sviđa”, zaključio je Ljubo. Višnjevača je Nikolini i Zoranu bila prejaka. Kako bilo – uslijedila je ‘Rižotna harmonija’.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Večere za 5 – Zoran Jelčić iz Metkovića

Predjelo se svidjelo ekipi izgledom. “Odlično, no nedostajalo mi je papričice, volim malo pikantnije. Bilo je, ipak, sve izbalansirano i ukusno”, komentirala je Nina. “Bilo je ok, ali je sipu trebao još kuhati”, dodala je Nikolina. “Nikad nisam ovako nešto jeo, napravljen je vrhunski, nije škrtario, bilo je više sipe nego zrna riže. Vrh vrhova”, zaključio je Ljubo.

Sveznalica 7400xXpx

Hobotnica ispod peke bila je iduće jelo koje je Zoran donio pred goste. “Peka je izgledala fantastično, boja je bila kakva treba biti, bila je sočna, nije izgledala suho ni prepečeno”, komentirala je Nina glavno jelo. “Predivno, predivno”, oduševljenje nije skrivao ni Ljubo. “Ukusno, ali možda malo suho”, zaključio je Nedjeljko.

Za kraj, stigla je i ‘Slatka melodija’. Zoranova prva torta ikad svidjela se ekipi. Nina je rekla da za tortu daje dupli ‘like’. “Desert je bio po mojoj mjeri i guštu, uživao sam u svakom zalogaju”, pohvalio je domaćina Nedjeljko. “Super je bilo sve, mislim da ove dvije gospođe neće ovaj nivo doseći”, prognozirao je i Ljubo.

Nakon što je ekipu oduševio desertom, Zoran je udijelio ekipi prigodne poklone, a potom je uslijedilo iznenađenje – grupa ‘Brada’. “Večeras sam uživao, bilo je vrhunski, uživao sam u svakom trenutku i svakoj pjesmi”, zaključio je Nedjeljko o večeri. “Grmilo je”, složio se za kraj i Ljubo.

Izvor: RTL

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije