Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

GRAD METKOVIĆ

Javni poziv za pomoć pri nabavci školskog pribora i radnih materijala za osnovnoškolace traje do 18. rujna

Objavljeno prije

Kao što su mnogi već upoznati, u tijeku je Javni poziv za ostvarivanje prava na pomoć pri nabavci školskog pribora i radnih materijala učenicima osnovnih škola. Podsjećamo da javni poziv traje do 18. rujna i ovim putem pozivamo sve roditelje/skrbnike koji već nisu, da podnesu Zahtjev za ostvarivanje ovog prava na sufinanciranje.

Napominjemo, kako su sredstva u Proračunu Grada Metkovića za 2020. godinu planirana u iznosu od 500.000,00 kuna, odnosno sredstava ima i više nego dovoljno za sve učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića. Svi koji ispunjavaju uvjete propisane javnih pozivom i pravovremeno podnesu zahtjev, ostvarit će pravo na sufinanciranje nabavke školskog pribora i radnih materijala u iznosu od 300,00 kuna.

Zbog mnogobrojnih upita što je prihvatljiv trošak, ističemo kako su prihvatljivi troškovi nabavke sljedeći:
– Školske torbe
– Pernice
– Opele
– Naljepnice
– Cijelog pribora koji je nužan za pohađanje likovne kulture (drvene bojice, flomasteri, tempere, plastelin, tuš i nalivpera, vodene bojice…)
– Likovna mapa
– Zbirke i vježbenice koje nisu osigurane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Dubrovačko-neretvanske županije.
– Bilježnice, kajdanke, olovke, kemijske, korektor, oštrilo, gumice za brisanje, ljepilo, pribor za tehničku kulturu, geometriju i sl.

Ukoliko građani imaju neki upit, neka se obrate na mail prijave@metkovic.hr, ili pozivom na broj 020/681-395 i traže Odsjek za proračun, računovodstvo i financije.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o deset osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola: pet iz Dubrovnika i Metkovića, tri iz Župe dubrovačke i Korčule te dvije iz Konavala i Ploča.

Izliječene su 32 osobe: 12 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, dvije iz Korčule, Ploča i Slivnog, jedna iz Župe dubrovačke i Smokvice te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 709 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 102 720 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 626 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 915 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije