Ostanimo u kontaktu

TRG KRALJA TOMISLAVA

Javna akcija osvještavanja javnosti o pravima i položaju žrtava i svjedoka kaznenih djela

Objavljeno prije

Nasilje

DEŠA – Dubrovnik održat će Javnu akciju osvještavanja javnosti o pravima i položaju žrtava i svjedoka kaznenih djela na Trgu kralja Tomislava u petak, 23. studenog od 11 do 13 sati. Tom prigodom razgovarat ćemo s građanima i dijeliti letke o našim uslugama. Cilj javne akcije je informirati građane o pravima žrtava i svjedoka te o izvorima podrške i pomoći.

Naime, udruga DEŠA žrtvama i svjedocima na području čitave Dubrovačko-neretvanske županije besplatno i anonimno pruža usluge kao što su emocionalna podrška, informacije o pravima, pružanje praktičnih i tehničkih informacija kao i pratnju žrtvi na sud i na ostale institucije kako bi joj olakšali čitav proces od prijave kaznenog djela do presude.

Pozivamo Vas da se pridružite javnoj akciji.

Javna akcija provodi se u okviru trogodišnjeg programa  Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela i financirana je sredstvima Ministarstva pravosuđa i Grada Dubrovnika.

DEŠA – Dubrovnik

VAŽNA OBAVIJEST ZA GRAĐANE

Zahtjevi za izdavanje e-osobne iskaznice zaprimaju se do četvrtka, 29. srpnja 2021. do 15 sati

Objavljeno prije

Zbog prilagodbe proizvodnih sustava AKD-a, u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica.

Od ponedjeljka, 2. kolovoza 2021. godine zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.

Naime, Uredba (EU) 2019/1157 Europskog parlamenta i Vijeća o jačanju sigurnosti osobnih iskaznica građana Unije i boravišnih isprava koje se izdaju građanima Unije i članovima njihovih obitelji koji ostvaruju pravo na slobodno kretanje počinje se primjenjivati 2. kolovoza 2021. godine te stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (Narodne novine, broj 144/20.), koji je donesen radi provedbe navedene Uredbe.

U svrhu izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica te je potrebno implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu.

Nadogradnja tehničkih i proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) za izradu osobnih iskaznica 2. generacije odvijat će se od 30. srpnja do 1. kolovoza 2021. godine.

Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja 2021. godine do 15 sati, dok u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice.

Unaprijed zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije