Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TLO NE MIRUJE

Jak potres u nedjelju probudio Neretvane

U nedjelju rano ujutro u 6:27 sati novi potres jačine 5,0 prema Richteru pogodio je područje jugoistočne Hercegovine i južne Dalmacije

Objavljeno prije

Nakon jakog potresa koji se dogodio u petak navečer, i niza podrhtavanja koja su uslijedila tijekom subote, tlo ni u nedjelju ne miruje.

Potres jačine 5,0 prema Richteru rano jutros u 6:27 sati pogodio je područje jugoistočne Hercegovine i južne Dalmacije, s epicentrom u BiH, 39 kilometara sjeveroistočno od Metkovića.

Županijski centar 112 Dubrovnik javlja da su seizmografi Seizmološke službe zabilježili jak potres na istom epicentralnom području nedaleko Ljubinja u BiH. Magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice.

Točnije, po zapisima EMSC-a, potres se dogodio na dubini od 10 kilometara, s epicentrom 14 km istočno od Stoca, odnosno 41 km jugoistočno od Mostara, što je udaljeno 39 km sjeveroistočno od Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Bio je to još jedan potres koji se jako osjetio na području čitave doline Neretve.

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije