Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

DOBRO JE ZALJULJALO

Jak potres probudio dolinu Neretve, epicentar u Crnoj Gori

Objavljeno prije

Jutros u 4:06 jak i poprilično dug potres osjetio se u Metkoviću i čitavoj dolini Neretve. Epicentar potresa zabilježen je u Crnoj Gori, 56 kilometra Sjeveroistočno od Dubrovnika, magnitude 5,6 po Richteru. Nakon njega uslijedila su još dva slabija, oba magnitude 3.1 po Richteru.

Dežurni seizmolog ŽC 112 Dubrovnik, dr. sc. Ivica Sović je izvijestio:

Danas, 14. 3. 2024. u 4 sata i 6 minuta (SEV) seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres magnitude M=5.6 u Crnoj Gori 56 kilometra Sjeveroistočno od Dubrovnika. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je VII (sedam) stupnjeva EMS. Prema do sada dostupnim podacima potres se osjetio do Splita.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Seizmološki servis EMSC:

U 4:06 dogodio se potres jačine 5,6 po Richteru s epicentrom u Crnoj Gori. Potres je zabilježen 76 km sjeverozapadno od Podgorice, odnosno 32 km sjeverozapadno od Nikšića, na dubini od 10 kilometara.

RENT-A-CAR M 740

Nedugo zatim, u 4:14 dogodio se još jedan slabiji, magnitude 3.1 po Richteru s epicentrom u BiH (49 km istočno-jugoistočno od Mostara, odnosno 28 km sjeverno-sjeverozapadno od Bileće, na dubini od 10 km), da bi nakon njega u 4:30, u neposrednoj blizini prvog, to područje pogodio još jedan, jednake magnitude 3.1 po Richteru (73 km sjeverozapadno od Podgorice, odnosno 28 km sjeverozapadno od Nikšića, na dubini od 10 km).

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije